Peter Štumpf muraszombati püspök tett látogatást a Győri Egyházmegyében

Hazai – 2022. január 14., péntek | 15:52

Peter Štumpf muraszombati püspök január 10-én, hétfőn látogatást tett Győrben, és találkozott Veres András győri megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökével.

A Szlovén Püspöki Konferencia nevében Peter Štumpf püspök meghívta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjait, a magyar papokat és híveket a 2022. október 8-i beltinci (magyarul: belatinci) találkozóra. Ezt pontosították január 10-én Győrben.

Veres András püspök, az MKPK elnöke a testület tagjai nevében örömmel elfogadta a meghívást, és ígéretet tett, hogy a püspökök küldöttsége – hívek kíséretében – részt vesz a muravidéki rendezvényen.

A két főpásztor arról is véleményt cserélt, hogy a találkozó mennyire fontos a közép-európai népek kapcsolatának erősítése szempontjából, a hit és a nemzeti értékek mélyítése érdekében.

A győri találkozón részt vett Boris Kučko beltinci plébános, esperes; Simon Štihec dobrovniki plébános; Aljaž Baša székesegyházi káplán, az esemény főkoordinátora; Tóth Tamás, az MKPK titkára; valamint Kálmán Imre püspöki irodaigazgató.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria