Pszichológiai tanácsadással segíti hallgatóit, munkatársait a Pázmány a járvány idején

Hazai – 2020. április 7., kedd | 19:31

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem a járvány következtében megváltozott élethelyzet kezelésének megkönnyítésére ingyenes pszichológiai tanácsadással segíti hallgatóit, munkatársait.

A koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) valamennyi hallgatóját, oktatóját, munkatársát fokozott alkalmazkodásra készteti. A távoktatás, távmunka kihívásai, a munka és a magánélet szétválasztása ugyanazon falakon belül, a személyes tér kialakításának nehézségei, a járvány okozta szorongások feszült, stresszes állapotot idézhetnek elő. Ezek hatékony kezelésében nyújt segítséget a PPKE az ingyenes szolgáltatással.

Annak érdekében, hogy a jelentkező véletlenül se kerüljön a saját tanárához vagy kollégájához tanácsadásra, a szervezők kérik:

„Az üzenet tárgy mezőjében jelölje meg, hogy melyik kar hallgatója, munkatársa (pl. HTK, ITK stb.). A karon belüli tanácsadást a kar megjelölése esetén tudjuk garantáltan elkerülni. A levél szövegében, kérjük, írja le röviden, hogy milyen problémával kapcsolatban keres támaszt (pl. erős szorongás a félév befejezése miatt, munkaszervezési, napirendi problémák, család és gyermekek napirendje, családi feszültségek fokozódása, rossz alvás, fertőzéstől való rettegés, egyedüllét, társas izoláció nehézségei). Az ügyeletes kapcsolattartónk 24–48 órán belül összeköti a megfelelő szakemberrel.”

A segítő beszélgetésre jelentkezni kell a következő e-mail-címen:

pszi.tanacsadas@ppke.hu

A PPKE által szervezett pszichológiai tanácsadással kapcsolatos fontos tudnivalók:

1. Mind a jelentkezéskor megadott adatok kezelése, mind a tanácsadás a PPKE adatvédelmi szabályainak és a pszichológusi etika szabályainak betartásával történik.

2. Önkéntes segítő szakembereink a koronavírussal kapcsolatos problémákkal segítenek megküzdeni online vagy telefonon keresztül.

3. A megadott e-mail-címen való jelentkezés időpont-egyeztetésre ad lehetőséget, nem jelent azonnali segítséget.

4. A segítségnyújtás időtartama maximum 3-5 alkalom.

5. A segítő beszélgetés nem jelent egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást. Amennyiben jár pszichológushoz vagy más segítő szakemberhez, és a már meglévő tünetei súlyosbodnak, keresse a terapeutáját, pszichológusát.

A PPKE további lehetőségeket, hasznos weboldalakat is ajánl a segítségkérésre:

https://meghallgatunk.online/

http://pszi.hu/probono_pszichologus/

https://jezsuita.hu/subdomains/oazis.jezsuita.hu/home_hu.html

https://www.sas-ok.hu/szuggesztiok-tanacsok-tippek-az-uj-koronavirus-covid-19-helyzetre/

http://mpt.hu/2020/03/17/pszichologiai-vonatkozasu-kerdesek-es-valaszok-a-koronavirussal-kapcsolatban/

Forrás: Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria