Pünkösdhétfőn vetíti le a Duna TV az eucharisztikus kongresszusról készült filmet

Hazai – 2022. június 3., péntek | 9:00

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról készült 57 perces dokumentumfilmet pünkösdhétfőn, június 6-án 18.55-től tűzi műsorára a Duna Televízió, Ahol az Ég összeér Földdel címmel.

Az Ahol az Ég összeér a Földdel című dokumentumfilm egyszerre klasszikus és rendhagyó módon idézi fel a 2021-es esztendő kiemelkedő, történelmivé nőtt eseményének, a Budapesten megrendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak legfőbb üzeneteit.

A világ számos tájáról érkezett egyházi és világi méltóságok gondolatai mellett megjelenik a moziban az elsőáldozó kisfiú, a Gyimesből érkezett zarándok, az önkéntes segítő és hírnök is.

A film nem csak hívőkről, hívőkhöz szól. Személyes hitvallások és példák gondolkodtathatják el a különböző világnézetű érdeklődőket arról, miért is tud megmaradni élő, erős közösségnek a Katolikus Egyház több mint kétezer éve. Mi az Eucharisztia hétköznapi csodája? És mi az az eucharisztikus csoda? Erősíti vagy cáfolja egymást a tudomány és a vallás? Mi az oka annak, hogy a tiszta forrásból táplálkozó hit Európában gyengül, Afrikában erősödik?

Az alkotókat az a megtiszteltetés érte, hogy a pápai különgépen utazhattak, így „testközelből” készíthettek felvételeket a Szentatya budapesti látogatásáról.

A filmben többek között megszólal: Ferenc pápa, Erdő Péter bíboros, érsek, Robert Sarah guineai bíboros, Veres András, az MKPK elnöke, Koreából, a Fülöp-szigetekről, az USA-ból, Nigériából, Irakból és más országokból érkezett előadók, de találkozhatnak Kovács Ákos Kossuth-díjas zeneszerzővel és Dani Gyöngyi paralimpikonnal is.

A nézők exkluzív felvételeket láthatnak az első és legnagyobb eucharisztikus csodának tartott ereklyéről, amelyet az olaszországi Lanciano városában őriznek.

A dokumentumfilm a Karnevál Film produkciója, rendezője Siklósi Beatrix. Az alkotás a Nemzeti Filmintézet támogatásával jött létre.

Forrás és fotó: Karnevál Film

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria