Püspöki díjak és elismerések a tanév végén a Miskolci Egyházmegyében

Hazai – 2022. július 2., szombat | 12:00

Oktatási intézményekben dolgozó munkatársak, valamint diákok részesültek püspöki elismerésekben június 23-án Sajópálfalán.

A Miskolci Egyházmegyében már hagyomány, hogy az oktatási intézményekben dolgozók Sajópálfalán adnak hálát az elmúlt tanév eredményeiért, ajándékaiért, a fejlődésért, az együttműködő munkáért. 

Idén is a Miskolci Egyházmegye védőszentje, Keresztelő Szent János születésének előestéjén imádkoztak együtt. A vecsernye után adták át a köznevelési és szakképzési intézményekben dolgozó munkatársak példaértékű munkájáért járó egyházmegyei kitüntetéseket.

A Keresztelő Szent Jánosról nevezett Nevelésért díjat Csányiné Wittlinger Mária, a Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium szakmai igazgatóhelyettese érdemelte ki több évtizedes innovatív és szakmai munkájáért, valamint a keresztény értékrendet követő személyes példamutatásáért.

Püspöki dicséretben részesült Bok Krisztina, a Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium dolgozója, sokoldalú munkatársa. Az iskolai menza szervezése, gördülékeny működése is neki köszönhető.

Püspöki dicséretet kapott Gyarmatiné Vécsei Tímea, a Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium pedagógusa, lelkiismeretes és hivatástudattal végzett munkájáért.

A dolgozók mellett a gyermekek munkáját is díjakkal ismerték el.

A Szent Katalinról nevezett díjat Göndör Kristóf, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos tanulója kapta, aki kitartó szorgalommal és teljes odaadással oldja meg az előtte álló feladatokat, önzetlenül, mély együttérzéssel támogatja a gyengébbeket. Nemcsak tanulmányaiban nyújt kiváló teljesítményt, hanem a sport terén is.

A Szent Imréről nevezett díjban részesült Kopasz Richárd, a Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium 12. osztályos tanulója, aki idén érettségizett közgazdasági ágazaton, négyéves képzésben. Szorgalmával, gondolkodásmódjával példa lehet kortársai számára. A mában élő, de a jövőbe tekintő, felelős gondolkodású fiatal.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria