Rajtolt a Böjte Csaba gyermekeiért felajánlott Déva-Budapest jótékonysági futás

Hazai – 2015. június 23., kedd | 18:01

Adománygyűjtő futást tartanak június 23. és 27. között Dévától Budapestig a Böjte Csaba OFM vezette gyermekotthonok lakói megsegítésére. Az 500 kilométeres váltófutás előtt és alatt adományokat lehet felajánlani telefonhívással és utalással is.

A Dévai Szent Ferenc Alapítványnak sokan, sokféleképpen gyűjtöttek már adományt, ez lesz azonban az első alkalom, amikor öt napon keresztül futnak emberek azért, hogy segíthessenek. Szerkesztőségünket Tőzsér Endre SP tájékoztatta, aki maga is részt vesz a váltófutáson, szombaton csatlakozik Gyömrőn a mezőnyhöz.

A Dévától Budapestig tartó adománygyűjtő váltófutás üzenete: futni és adni jó! A mezőny június 23-án rajtolt Déváról. A futók a több mint 200 kilométeres táv megtétele után érkeznek a Turnu−Battonya határátkelőhöz, majd június 27-én, a Mozgás Éjszakája nyitópillanataihoz kapcsolódva érnek célba Budapesten, a Hősök terén.

Az adománygyűjtő akciót a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja szervezte, fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

A váltófutáson előzetes regisztráció után – www.devabudapestfutas.hu – bárki részt vehet. Magyarországon 13 helyszínen lehet bekapcsolódni a programba. A futáshoz csatlakozhat az is, aki csak egy kilométert tud lefutni.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára gyűjtő akció szervezői így fogalmaznak: Ez egy út. Akár futsz, akár adsz, érdemes elindulni rajta. Előttünk most egy öt napos út áll, hogy azon végigfussunk. A Te utadat kijelöltük. Mi lesz az ő útjuk? Ki mutat nekik irányt? Segíts, hogy mások is megtalálhassák a saját útjukat!

Az öt napos futás előtt és alatt végig lehet adományt felajánlani Böjte Csaba „gyermekeinek”, többek között a 13600-as telefonszám 20-as mellékének hívásával, illetve nagyobb összeg felajánlásával a www.devabudapestfutas.hu honlapon megadott elérhetőség alapján.

Fotó: magnificat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria