Országos rajzversenyt szerveztek Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulóján

Hazai – 2020. október 18., vasárnap | 11:00

Mintegy 400 pályamunka érkezett Magyarországról és a határon túlról a Szent II. János Pál pápa születésének centenáriumához kapcsolódóan meghirdetett rajzpályázatra. Az eredményhirdetést október 16-án Pátyon, a Szent II. János Pál-plébániatemplomban tartották.

A rajzpályázatot a Kelet-Európai Fiatalokért Egyesület és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) hirdette meg az általános iskola alsó és felső tagozatos tanulói részére. A díjazottakat tizenhárom iskolából választották ki az ország minden részéről. A pályázat megvalósulását a kormány anyagilag is támogatta.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a díjátadó ünnepségen felidézte, hogy negyvenkét éve ezen a napon jelentették be a lengyel pápa megválasztását. Majd méltatta az egykori egyházfőt és életútját. Kiemelte, hogy II. János Pál megmutatta, hogy az emberek, a közösség szeretete és szolgálata milyen jelentőséggel bír; egész életében a rábízott embereket szolgálta, példás életet élt, és ezt állította a fiatalok elé is példaként.

A mai fiatalok számára az az egyik legnagyobb nehézség, hogy rengeteg mindenből lehet választani, számtalan lehetőségük van. Segíteni kell őket, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb hivatást – hangsúlyozta az államtitkár. – Hiszen ha valaki megtalálja, az tudja a közösséget is szolgálni, és a boldogságra is rá fog találni az életben.

Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy Szent II. János Pál a fiatalok pápája volt, és mindannyiunk felelőssége, hogy emlékét, munkásságát és lelkiségét megőrizzük. Hangsúlyozta: az egykori egyházfő üzenetei talán még aktuálisabbak, mint valaha.

Rónayné Slaba Ewa, az Országgyűlés lengyel nemzetiségi szószólója arról beszélt az eredményhirdetésen, hogy II. János Pál pápa rendkívül nagy népszerűségnek örvendett és mindenkivel meg tudta találni a közös nyelvet.

Forrás és fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria