Regionális karitászcsoport-találkozót tartottak Mosonmagyaróváron

Hazai – 2022. június 28., kedd | 9:00

Június 10-én a Győri Egyházmegyei Karitász mosonmagyaróvár-magyaróvári önkéntes csoportja vendégül látta a mosoni, a lébényi és a mosonszolnoki karitászcsoportot. A találkozóhoz kapcsolódva helyi gyűjtést rendeztek az ukrajnai háború miatt szenvedők segítésére. Az alábbiakban a magyaróvári csoport vezetője, Kránitz Péter beszámolóját olvashatják a rendezvényről.

A találkozón részt vett Bodó Zoltán magyaróvári és Mészáros Miklós lébényi plébános, valamint egyházközségünk kispapjai is.

A találkozó kezdetén bemutatkozott a négy csoport vezetője, és beszéltek csoportjaik tevékenységeiről. Ezután átmentünk a Szűz Mária Királynő- és Szent Gotthárd-templomba, ahol a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda diákjai templomunk szépségeit mutatták be Mészáros Gabriella vezetésével.

18 órakor közös szentmisében adtunk hálát az együttlétért és minden cselekedetért, amit a jótékonyság és irgalmasság jegyében tenni tudunk.

A szentmise után közösen megtekintettük a templom alatt lévő Habsburg-kriptát. Ezt követően visszamentünk a plébániaudvarra, ahol szeretetlakomán vettünk részt. Baráti beszélgetések közben ötleteket, tapasztalatokat és élményeket osztottunk meg egymással.

Az egész találkozó felemelő volt: a koronavírus-járvány után végre felszabadultan tudtunk találkozni, ismerkedni, beszélgetni. Köszönjük minden résztvevőnek, hogy elfogadták a meghívást, és széppé, tartalmassá tehettük velük együtt a találkozónkat!

A találkozó után a hétvégén templomunkban pénzadomány-gyűjtést hirdettük az ukrajnai háború elszenvedőinek megsegítésére. Ehhez csatlakoztak az ipartelepi kápolna és a mosonszolnoki templom hívei is. Összesen 352 200 forintot gyűjtöttünk, mely összeget a Katolikus Karitász részére célzott adományként küldünk tovább. Köszönet és hála minden adakozónak!

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: Szerencsi Gábor, magyaróvári karitászcsoport

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria