Remény a terméketlen állapotban – Idén is megszervezik a gyermekre vágyók lelkigyakorlatát

Hazai – 2022. január 12., szerda | 9:00

Visszajelzések alapján a gyermekre vágyók lelkigyakorlatába bekapcsolódó házaspárok akár 30-40 százalékánál megfogan a baba. Az orvosi diplomával is rendelkező Csépányi Gábor atya interdiszciplináris team – családterapeuta pszichológus, orvos és Creighton-oktató, valamint korábbi résztvevők – segítségével immár hetedik éve szervezi meg Mátraverebély-Szentkúton háromnapos foglalkozását.

Maximum 15 párral idén is elindul a nemzeti kegyhely bentlakásos lelkigyakorlata február 11. és 13. között, amelyre első gyermekükre vágyó katolikus házastársak jelentkezhetnek.

A foglalkozásra érkező házaspárok között nem ritka, aki 8-10 évet, sőt volt olyan is, aki évtizedeket várt a gyermekáldásra. Utóbbi esetben a hölgy már változókorba lépett, amikor megfogant a baba.

„Két lelki okot említenék meg, amely funkcionális meddőséget, vagy ahogy szívesebben hívom, terméketlen állapotot okozhat. Az egyik, hogy a nő gyermekként kezeli a férjét, és nem egyenrangú felnőttként élnek a házasságban; a másik pedig, hogy nem sikerült a szülőkről való leválás” – mondta el Csépányi Gábor atya tapasztalataira hivatkozva, majd hozzátette, hogy

ahol Isten jelen van, ott élet fakad.

A februári hétvége az egymás felé fordulást és az Istenre hangolódást segíti. A párok többnyire az alábbi elvárásokkal érkeznek a lelkigyakorlatra: lelki szabadságot, erőt, lelki feltöltődést szeretnének, valamint meglátni Isten akaratát, és megnyugodni abban.

Magyarországon sajnos nagyon kevés a holisztikus szemléletű, helyreállító orvoslást gyakorló szakember, és az orvosok sokkal korábban folyamodnak a mesterséges eljárásokhoz, mint kellene.

Minden olyan módszert támogatunk, amely a természetes úton való megtermékenyülést segíti. De minden jelenlegi, úgynevezett asszisztált reprodukciós módszert, amelyek helyettesítik azt, hogy egy férfi és egy nő házastársi együttlétéből fakad az élet, elutasítunk. Ezek helyett a Creighton-módszeren alapuló természetes prokreációs technológiát (NaPro) ajánljuk – hangsúlyozta Csépányi Gábor.

A lelkigyakorlat időpontja: 2022. február 11–13.

További információ ITT, jelentkezni ITT lehet.

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria