Segítő kéz – Segélyakciót indít a Katolikus Karitász a bajba jutott családokért és idősekért

Hazai – 2022. október 26., szerda | 20:55

A Katolikus Karitász, reagálva a bajba jutott családok és idősek egyre gyakoribb segítségkérésére, adománygyűjtő programot indít. A segélyakció, mely a „Segítő kéz” nevet kapta, október 26-án indul és november 25-ig tart.

A Karitász célja, hogy két hónappal karácsony előtt felhívja a figyelmet azokra, akik a mindennapi életben nagy nehézségekkel küzdenek az áremelkedés és a rezsiszámlák növekedése miatt.

A segélyszervezet tisztában van azzal, hogy a válság, az árak növekedése mindenkit érint. A legszegényebbek életét azonban ellehetetleníti. Sok családban kérdéses, lesz-e fűtés, miből fizetik a rezsi költségeit, és mi kerül a boltban a kosárba. Családok ezrei kerülhetnek kilátástalan helyzetbe az idei télen.

A közösség ereje, ahogyan korábban is, életeket ment, meleget, ételt, gyógyszert, reményt ad! Nyújtsunk segítő kezet a válságba került családoknak!

Az adományokat a Katolikus Karitász a jelenlegi válsághelyzetben ellehetetlenülő családok támogatására használja fel segélyakcióiban és felzárkóztató programjain keresztül szakemberei és önkéntesei bevonásával.

Csatlakozzon Ön is és kövesse nyomon a Karitász oldalán, hány család otthonát tették melegebbé, élhetőbbé kályhával, tűzifával vagy egyéb támogatással.

Csatlakozási lehetőségek

– a 1356-os adományvonal hívásásával, hívásonként 500 Ft-tal

– online pénzadománnyal a karitasz.hu oldalon keresztül

– a Karitász bankszámlaszámára utalt adománnyal (Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008, közlemény: téli krízis)

– tartós élelmiszerekkel, egyéb tárgyi adományokkal (a gyűjtőpontok listája megtalálható ITT)

Forrás: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria