Sportnapokat rendeztek a szombathelyi püspökségen

Hazai – 2019. október 8., kedd | 10:58

Október 2–3-án sportnapokat szervezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Mária Út Egyesület Szombathelyen. A kihívásokat Székely János megyéspüspök is vállalta.

A szervezők a püspöki palotában pingpongasztalokat helyeztek el, melyeket Székely János megyéspüspök is kipróbált. A főpásztor kihívói a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász intézményeiben dolgozó, illetve itt ellátott emberek voltak.

A kétnapos rendezvényen közel 250 ember vett részt. „A hit és a sport nem elválaszthatatlan fogalmak. Test és lélek egy, szüksége van a léleknek és a testnek is felüdülésre. A sport képes közelebb hozni a fiatalokat, családokat az Egyházhoz” – mondta Székely János püspök. Kiemelte: fontos, hogy a rászorulók is megtapasztalják az összetartozás élményét. Erre is jó példa ez a rendezvény.

A Nagylengyelből, Kemenespálfáról, Vásárosmiskéről és Szombathelyről érkező résztvevők a különböző ügyességi versenyek mellett szellemi vetélkedőket is kipróbálhattak, például gyógynövényeket kellett felismerniük a Castellum teaházban, valamint kirakós játékokkal játszhattak az egyházmegyei karitász Fairplay kávézójában. Mindkét napon ajándékokat is kisorsoltak a versenyzők között.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria