Szakmai kitüntetésben részesült a Máltai Mentőszolgálat

Hazai – 2021. május 21., péntek | 15:31

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata a Magyar Mentésügyért Emlékérem elismerést vehette át május 19-én az Országos Mentőszolgálattól (OMSZ). Az idén harmincéves Máltai Mentőszolgálat a hosszú időn keresztül végzett kiemelkedő munkájáért kapta az elismerést, amely mellé egy torta is járt.

A járványügyi óvintézkedések betartásával megrendezett ünnepségen Engelbrecht Imre, az OMSZ közép-magyarországi régiójának vezető főorvosa adta át a Magyar Mentésügyért Emlékérem oklevelét Lázár Alpárnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Országos Központja munkacsoport-vezetőjének, valamint Horváth Tamásnak, a Máltai Mentőszolgálat főorvosának és Tóth Viktória szakápolónak, aki az önkénteseket képviselte.

Az 1991. március 1-jén alapított Máltai Mentőszolgálat kizárólag önkéntesekkel végzi tevékenységét, az elmúlt harminc év során több mint 110 ezer beteget látott el, a mentő fedélzetén mintegy 600 önkénes vállalt szolgálatot. Az M28-as hívójelű rohamkocsit az OMSZ ügyeletese riasztja, szolgálatot általában pénteken, szombaton és vasárnap teljesít.

A május 10-i mentők napja alkalmából átadott Magyar Mentésügyért Emlékérem oklevelén ez áll: „A magyar mentésügyért hosszú időn keresztül végzett, kiemelkedő munkáért”. Magát az emlékérmet egy várhatóan ősszel rendezendő, nagyobb szabású ünnepségen vehetik át a Máltai Mentőszolgálat tagjai, akiket most egy tortával is megajándékoztak. Az édességet a máltai mentősök a Batthyány téri bázisuknál található Gondviselés Háza Idősek Otthona lakóinak ajánlották fel.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria