Szakmai napot tartottak a Billings-módszerről Nyíregyházán

Hazai – 2021. augusztus 26., csütörtök | 14:19

A Magyarországi Billings Központ által szervezett idei első szakmai napnak Nyíregyházán a borbányai Szent László-plébánián Csordás Gábor plébános adott otthont. Augusztus 14-én a Billings Ovulációs Módszer oktatói közül néhányan egész napos megbeszélésre érkeztek, amelyen lelkiatyák és a vezetőség csoportja várt rájuk. Pappné Fekete Mónika beszámolóját olvashatják.

A hosszas online téri jelenlét után nagy öröm volt a személyes találkozás, és ismét beigazolódott, hogy ilyenformán is szükséges erősíteni az összetartozás érzését. Alkalom nyílt a beszélgetések során egyéni szakmai megosztásokra, esetmegbeszélésekre, amelyeket érdeklődéssel fogadtunk, és minden esetben gyarapítottak bennünket.

Az elmúlt időszak látványosabb fejlesztései között említhetjük a www.billings.hu honlap megújulását, a Facebook-oldal és YouTube-csatorna indítását, a Billings-applikáció lefordítását – amelynek segítségével hamarosan magyar nyelven is lehet vezetni a ciklustáblázatot okostelefonon –, illetve elérhetők lesznek a legújabb szakmai anyagok, videók, prezentációk. Az országos oktatóhálózat bővítése szempontjából fontos esemény, hogy idén februárban ismét indult oktatóképző tanfolyam, amelynek keretében – a korábbi sikeres együttműködésnek köszönhetően – a Katolikus Szeretetszolgálat újabb tizenöt fő képzését támogatja. Hamarosan újabb lelkes tagokkal bővül a magyarországi „Billings család”.

Továbbképzésünk vezetői a szakmai kérdések mellett hangsúlyt fektettek a lelki háttérre is. A napot közös imával és Gábor atya áldásával kezdtük a templomban. Lelkiismeretes vezetőnk, Lukács Krisztina lelki iránymutatást adott át, melyet Joseph Hattie atya, a Billings Ovulációs Módszer Világszervezet Kanadában élő spirituális igazgatója küldött nekünk. „Alázatos, de nagy munkára van meghívásotok. Még az alapszinten is nagyon fontos ez a munka az emberi nem számára azért, hogy az emberiségnek egyáltalán lehessen jövője. Arra lettetek kiképezve, hogy egy nagyon fontos küldetést végezzetek a nőkért, a házasságokért, a családokért és a társadalomért, és a legtöbb esetben ti vagytok az egyetlenek – az adott egyházközségben vagy a településen, ahol éltek –, akik szakmai tudással rendelkeztek ehhez a feladathoz” – hangzik egy részlet az üzenetből.

A nap folyamán Szenes István atya, a Magyarországi Billings Központ lelkivezetője tovább erősített minket. „Természetes és mégis különleges dolog, amit végzünk. A tevékenységünk hatással van ránk. Nem kötelező, de szükséglet tekintetében fontos, hogy legyen egy olyan lelki kísérő, akivel megbeszélhetők a problémák, aki ismeri a módszert, és jól érti az oktatói feladatokat is. Kell hogy ne magányosodjunk el ebben a munkában, kell az összetartozás-tudat, a lelkiség, a tűz” – fogalmazott a nap végén István atya, majd megáldott minket.

Köszönjük Gábor atyának a támogatást és István atyának a lelki kísérést! Testben és lélekben egységesen, összhangban, hálát adva zártuk a szakmai napunkat, és a mindennapi tanításaink közben közösen készülünk a jövő évi ünneplésre, a Magyarországi Billings Központ alapításának 30. évfordulójára.

Szerző: Pappné Fekete Mónika Billings-módszer-oktató

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria