Szegeden is elkezdődött a szentségimádás iskolája

Hazai – 2019. január 25., péntek | 11:18

Január 23-án, szerdán este tartották a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülést segítő szentségimádás iskolájának első előadását a szegedi Dóm Látogatóközpontban.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A sorozat első előadója Serfőző Levente, a Szent Gellért Szeminárium prefektusa volt. Az első elmélkedés Jézus valóságos jelenléte az Eucharisztiában címmel hangzott el.

Az előadó kifejtette: Isten és az ember a teremtés pillanatától kezdve folyamatosan közeledik egymáshoz. A megtestesülésben Isten olyan közelség mellett döntött, mellyel a Názáreti Jézusban emberré lett, így az Úr örökre elkötelezte magát az ember mellett. A Fiú, aki értünk meghalt és feltámadt, ma a kenyér és a bor színe alatt újra testté válik, táplálékká, és földi vándorlásunk idején társunkká szegődik. Isten Jézusban megszólíthatóvá, megérinthetővé és összetörhetővé tette magát, így teljesítve be a megváltást. Ez a titok ma a szentmise titkaként folytatódik, s így minden szentmisében megvalósul. Emellett az utolsó vacsora közösségi jellege a szavak, a gesztusok és a közösség cselekvő imádságos bekapcsolódása által fejeződik ki.

Az elmélkedést követően szentségimádást tartottak, melyet Köllő Sándor egyetemi lelkész vezetett.

A szentségimádás iskolájának következő alkalma február 11-én, hétfőn este lesz, Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára tartja.

Bővebb információ a közelgő programokról és a szentségimádás iskolájának eseményeiről ITT érhető el.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Kónya Mihály

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria