Szegények angyalai a járvány idején – Segíthetjük a segítőket

Hazai – 2020. április 27., hétfő | 18:20

Ne hagyjuk magukra az utcán élőket, a szegény családokat és az időseket! – kérik a Sant’Egidio közösség tagjai, akik gyűjtést hirdettek a járvány idejére. Lehet segíteni pénzadománnyal, de szívesen várják azokat is, akik főznek, varrnak, gyerekeket korrepetálnak, vagy a biztonsági előírások betartása mellett kimennek a közösség tagjaival hajléktalan barátaiknak ennivalót vinni.

A Sant’Egidio közösség nem szeretné magukra hagyni ebben az időszakban a leginkább veszélyeztetett embereket, ezért ebben a rendkívüli időszakban segít a hátrányos helyzetű gyermekeknek az online tanulásban, közbenjár a tanuláshoz szükséges technikai feltételek megteremtése érdekében.

Élelmiszerrel segíti azokat a családokat, ahol a létbizonytalanság a mindennapok valóságává vált azáltal, hogy a koronavírus terjedése miatt elvesztették munkahelyüket. Magányos időseket kísér, bevásárol számukra, és segíti, hogy kapcsolatban tudjanak maradni másokkal. Az utcán élő emberek számára a mindennapi betevő, a meleg takaró és a tisztálkodási szerek biztosításához járul hozzá, valamint olyan varrni tudó emberekkel tartja a kapcsolatot, akik szívesen készítenek szájmaszkokat a szegények részére.

A közösség négy településen van jelen az országban: Budapesten, Pécsen, Monoron és Győrben, ahol a felsorolt szolgálatokat végzi és várja a segítséget.

Segíteni többféleképpen lehet, az ŰRLAP kitöltésével lehet jelentkezni, majd a szervezők e-mailben tájékoztatnak arról, hogy kinek tud segíteni a jelentkező. Aki pénzadományt szeretne küldeni, a blogbejegyzésre kattintva talál számlaszámot.

Forrás: Sant’Egidio közösség

Fotó: Sant’Egidio közösség; Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria