Székesfehérvári Egyházmegye – Újabb rendelkezések a járványügyi korlátozások részleges feloldásáról

Hazai – 2020. május 21., csütörtök | 14:09

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök a koronavírus-járvány magyarországi enyhülése kapcsán az alábbi intézkedéseket hozta május 21-én.

A Kormány tovább folytatja a járványügyi rendelkezések országos enyhítését. A járványügyi helyzet lehetőséget ad a Székesfehérvári Egyházmegyében is arra, hogy május 23. napjától engedélyt adjak a vasár- és ünnepnapi (és a hétköznapi) szentmisék hívek részvételével való templomi bemutatására.

Kérem a plébános atyáktól, hogy az aktuális járványügyi szabályokat (265-2/2020. sz. egyházmegyei rendelkezés) pontosan tartsák és tartassák be!

A nagyobb egészségügyi biztonság érdekében javasoljuk, hogy a vasárnapi szentmisék csendes misék legyenek (közös éneklés elkerülése); és ahol erre lehetőség van, engedélyezzük, hogy a templomhoz kapcsolódó szabadtéren legyenek megtartva (szociális távolság megtartása).

A még mindig fennálló veszélyhelyzetre való tekintettel visszavonásig továbbra is érvényesek az MKPK 637/2020. sz., március 17-én kelt rendelkezésben foglaltak, miszerint a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól felmentést adunk, és továbbra is lehetővé tesszük az általános feloldozás megadását.

Kérem a plébános atyákat, hogy felelősséget érezve a rájuk bízottakért gondosan hirdessék, és szervezzék meg a plébániák szentmiséit a fenti rendelkezések figyelembe vételével!

Testvéri köszöntéssel és püspöki áldással:

Spányi Antal
székesfehérvári püspök

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria