Szent Anna-búcsút tartottak Búcsúszentlászlón

Hazai – 2020. július 28., kedd | 17:55

Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek mutatott be szentmisét Szent Anna és Szent Joachim ünnepén, július 26-án Búcsúszentlászlón a templom mögötti kertben lévő misézőhelyen. A szentmise keretében harmincöt fiatalt bérmált meg.

A liturgián koncelebrált Tódor Szabolcs helyettes esperes, plébános; Mezei András, a főegyházmegye Amerikából hazatért papja; Bajner István nyugalmazott plébános és Nyisztor Krisztián zalaegerszegi kórházlelkész, aki a reggeli búcsúi szentmisét is bemutatta a zarándokhelyen. 

Szentbeszédében a nyugalmazott főpásztor Szűz Mária szüleit mint nevelőket állította példának a jelenlevők elé, hangsúlyozva a keresztény házasság és a keresztény család értékét és fontosságát.

A bérmálkozók figyelmét arra hívta fel, hogy a Szentlélek az igazság Lelke, aki segíthet irányt találni a nehéz időkben, megmutatja, mi a helyes és mi a jó. A Szentlélektől kérnünk kell azt is, hogy adjon szeretetet, hogy a generációk között megértés és szeretet legyen, hogy az idősek tapasztalata és a fiatalok dinamizmusa harmóniában legyen. Csak a mindent adni képes szeretet tehet boldoggá – hangsúlyozta. – Imáinkban kérjük a Szentlelket, hogy adja meg a világosságot és a szeretet melegét, hogy valóban eljussunk a boldogságra – zárta beszédét az érsek.

A szentmise végén megáldották a nagyszülőket, majd pedig – mivel Szent Kristóf ünnepe is a napokban volt – a gépjárműveket is megáldották a papok.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria