Szent Erzsébet ereklyéjével ünnepeltek Pestszentlőrinc-Erzsébettelepen

Hazai – 2021. november 21., vasárnap | 9:06

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén a szent oltalma alatt álló pestszentlőrinc-erzsébettelepi templomban egész napos programokkal ünnepeltek. Zabán Klára plébániai tudósítását adjuk közre.

Idén korán kezdődött az ünnep, mivel a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola 5. és 6. évfolyamos diákjai és tanárai együtt ünnepelték templomunkban a búcsút a reggel 8 órai szentmisében.

November 19. kettős búcsú a Pestszentlőrinc-Erzsébettelepi Szent Erzsébet Plébánia számára: nem csupán a templom védőszentjének ünnepe, de a templom felszentelésének évfordulója is, mivel 1963-ban erre a napra időzítették a nagy eseményt.

Ez alkalomból délután pódiumbeszélgetést tartottak Zsuffa Tünde írónővel, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) sajtófőnökével és Szikora Róbert katolikus előadóművésszel. Vidám, közvetlen hangulatú beszélgetés volt, melyben Zsuffa Tünde bemutatta Az Ég tartja a Földet című regényét, amelyet Szent Erzsébet életéről írt. Sok érdekesség között megtudhattuk, hogy a rózsacsodát szándékosan helyezte át a regényben magyar helyszínre. A tavaly megjelent könyv aktualitása, hogy Szikora Róbert zenéjével musical készül belőle, amelyet 2022. február végén mutatnak be. Erről és a musical kulisszatitkairól Szikora Róbert beszélt.

Az ünnepi szentmisét Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora celebrálta, az espereskerület papsága is koncelebrált. A rektor segítségével nagy ajándékot kaptunk Bécsből: Szent Erzsébet ereklyéjét, melyet a szentmise végén közelről is megtekinthettünk, imádkozhattunk előtte, kérve a szent közbenjárását életünkért, családjainkért, plébániai közösségünkért.

A szentmise végén Varga János megáldotta „Szent Erzsébet kenyerét”, majd a templom előterében Erdős Attila plébániai kormányzó és Erdélyi Róbert világi alelnök megkoszorúzta a templomépítő elődöknek állított emléktáblát.

Forrás és fotó: Pestszentlőrinc-Erzsébettelepi Szent Erzsébet Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria