Szent József, az Istenben bízó apa – A Székesfehérvári Egyházmegye családtábora Balatongyörökön

Hazai – 2021. augusztus 17., kedd | 9:02

A Szentatya által meghirdetett Szent József-évben a Székesfehérvári Egyházmegye Családtáborában is az apák példaképét és a családok pártfogóját állították a középpontba. Természetesen a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is készültek a családtáborban; az Oltáriszentség köré nap mint nap összehívták a családokat. A táborba augusztus 12-én ellátogatott Spányi Antal megyéspüspök.

A püspök Szent József követendő erényeiről szólt előadásában és arról, hogy az apák és a családok hogyan kérhetik az Egyházban az ő segítő támogatását. Szent József üzenete ma is aktuális minden ember számára – hangsúlyozta a főpásztor –, az, hogy minden körülmények között Isten szavára kell figyelni és azt készségesen befogadni.

Amikor Kovács Zoltán családreferens pap és munkatársai a Szent József-év kapcsán mottót kerestek a tábornak, ezt választották: „Lelke igaz volt és szíve tiszta.” Az igaz lelkiség is és a szív tisztasága is aktuális üzenet a mai ember számára.

Sokan jönnek el évről évre az egyházmegye táborába, mert a közösségi élmény, a programok és a választott témák fontossága évről évre visszavonzza őket. Sok család a nyaralása részeként jön el, hogy kipihenve és lelkileg is megerősödve térjen haza.

Amíg a gyermekek és a fiatalok a korosztályuknak megfelelő programokon vettek részt, addig a felnőttek a családban megélt apaságról, a szülői szeretet és felelősség megéléséről hallgathattak előadásokat.

A tizenegyedik alkalommal megrendezett táborban az egyházmegye egész területéről mintegy ötven család vett részt.

Forrás: Berta Kata/Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Varga Péter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria