Szeptember 20-ig várják a családpasztorációs papi találkozóra szóló jelentkezéseket

Hazai – 2019. szeptember 17., kedd | 14:41

Az őszi családpasztorációs papi találkozót szeptember 30-tól október 2-ig tartják Leányfalun. Az eszmecserén mások mellett Marton Zsolt váci megyéspüspök, Csókay András idegsebész és Fábry Kornél, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkárságának vezetője tart előadást.

A leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban megrendezendő találkozóra invitáló levelében Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferens tagja a következőket írja: „Találkozónkon mindannyiunkat foglalkoztató aktuális témákat szeretnénk megbeszélni. Ezek kapcsolódnak a közelgő eucharisztikus világkongresszushoz, Ferenc pápának és XVI. Benedek pápának az Egyház megújítását szorgalmazó kezdeményezéseihez, valamint az Egyház és a társadalom családügyben kifejtett tevékenységének szükséges összehangolásához.”

A szervezés megkönnyítése érdekében a rendezők kérik, hogy az érdeklődők legkésőbb 2019. szeptember 20-ig az ITT letölthető jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével vagy az elektronikus jelentkezési felületen keresztül jelezzék részvételi szándékukat.

Bővebb információ a Magyar Katolikus Családegyesület honlapján található.

Az előzetes program ITT olvasható.

Forrás: MKPK Családbizottsága

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria