Szeptember 5-ig tart a Máltai Szeretetszolgálat és a Spar közös iskolakezdési adománygyűjtő akciója

Hazai – 2021. augusztus 26., csütörtök | 16:00

Hagyományteremtő céllal indított iskolakezdési adománygyűjtő akciót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) és a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. Az Interspar áruházakban és a Spar online shopban vásárolható, illetve dedikált adománykártyákkal jelképesen megvásárolt tanszerek gyűjtése július 21-től szeptember 5-ig tart. Augusztus 25-én sajtótájékoztatón mutatták be a kezdeményezést.

Az újbudai Allee Bevásárlóközpont Interspar áruházában mutatták be a sajtó munkatársainak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Magyarország 25 éves „Adni öröm!” jótékonysági akciójának újabb kezdeményezését. Az áruház bejáratánál már felállították az adománykártyák polcát. A segélyszervezet önkéntesei az MMSZ logójával ellátott pólókban kezdték meg a munkát: az asztalon tolltartó, ceruzacsomag jelezte, hogy gyűlnek az adományok.

A sajtótájékoztatón Romhányi Tamás, az Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője elmondta, a Sparral való együttműködés egy karácsonyi gyűjtőakcióval kezdődött 1997-ben. Azóta a Spar Magyarország az MMSZ stratégiai partnerévé vált, számos közös akcióval segítik együtt a rászorulókat.

Az iskolakezdés minden család pénztárcáját megterheli, a nehéz sorsú családokat különösen. A rászorulókat rendszeresen figyelemmel kísérő segélyszervezet ott akar lenni az anyagi nehézségekkel küzdő családok mellett. A tizennégy hátrányos helyzetű településen működő közoktatási intézményük révén több mint kétezer gyermek helyzetére látnak rá. Folyamatosan mellettük állnak,

a rendszeres pedagógiai segítségnyújtáson túl fontosnak tartják a jó pillanatban adott tárgyi segítségnyújtást is.

Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, szeretnék hagyománnyá tenni az iskolakezdési adománygyűjtést, ami egy újabb együttműködés a cég és az MMSZ között. Az akciót megerősítendő, az üzletlánc egymillió forintos kezdő felajánlással maga is támogatja a gyűjtést.

Maczelka Márk kommunikációs vezető arról számolt be, hogy

a magyar vásárlók segítségnyújtási hajlandósága örömtelien magas, erről a partnerek számos közös akciója is tanúbizonyságot tesz.

Augusztus 25. és 28. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint száz önkéntese és munkatársa személyesen is részt vesz az Interspar hipermarketekben szervezett gyűjtési akcióban. Az áruházlánc Adni öröm! honlapja folyamatos tájékoztatást nyújt arról, hol tart a gyűjtés.

A dedikált adománykártyák 500, 1500, 3000, 5000 és 10 000 forintos címletekben vásárolhatók meg  az Interspar áruházakban, listájuk az akció honlapján látható.

A felajánlott és az adománykártyákból befolyt összegből vásárolt tanszereket a segélyszervezet csomagokba rendezve még iskolakezdés előtt eljuttatja a rászorulóknak, sokgyermekes családoknak, átmeneti otthonban élő gyerekeknek, árván maradt vagy nevelőszülőknél gondozott diákoknak, megkönnyítve számukra az iskolakezdést.

Szerző: Trauttwein Éva

Fotó: Fábián Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria