Szeretetcsomag – Viber-matricákkal a keresztény értékek mellett

2019. március 30., szombat | 8:00

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) ingyenesen letölthető matricacsomagot készített a Magyarországon is elterjedt Viber csevegőalkalmazás keretein belül, „Szeretetcsomag” néven.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A sokak által használt csevegőszolgáltatásokban az emojik mellett már lehetőség van matricákkal is kifejezni mondanivalónkat, amelyek használatával egyszerűbben, gyorsabban, de akár kifejezőbben is kommunikálhatunk.

A Magyar Katolikus Egyház fontosnak tartja, hogy a kommunikáció olyan területén is jelen legyen, amelyet a mai kor embere, fiatalja nap mint nap használ. Ezért a 2019. március 28-tól egy hónapig ingyenesen letölthető, harminc matricából álló csomagban a mindennapokban, ünnepi eseményeken, az élet számos területén előforduló helyzetekre találunk szeretettel teli, kedves üzeneteket. A matricák célja, hogy az emberi kommunikáció lehetőleg minél több területét átjárja az igazi, önmagunkon túlmutató szeretet és így a keresztény értékek is megjelenjenek ezekben az üzenetekben. A csomag megalkotásával, a Katolikus Egyház egyrészt nyitni szeretne minden célcsoport felé, másrészt arra is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy azokon a társadalmi területeken, amelyeken az egyház a szolgálatait végzi, nekünk, felhasználóknak is van feladatunk, kapcsolódjunk be ebbe a tevékenységbe mi is.

A matricákon a Magyar Katolikus Egyház 2019. február és május között zajló országos köztéri, illetve online adó 1%-os kampányának szereplői is megtalálhatók, amelyek az Egyháznak a társadalom körében – az oktatás, a család, a rászorulók és a lelki közösség területén – végzett szolgálatait mutatják be.

A matricacsomag-kampányt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az EsterCom kommunikációs ügynökség tervezte.

A matricák megtalálhatók a Viber Matrica áruházban Szeretetcsomag néven, illetve letölthetők az alábbi linkről 2019. április 28-ig: https://stickers.viber.com/pages/szeretetcsomag

Forrás: MKPK Sajtószolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: média, MKPK
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle