Szüntelen imádság – Zsolozsmástábort tartottak Létavértesen

Hazai – 2020. július 31., péntek | 9:02

Július 23. és 26. között zsolozsmástábornak adott otthont a létavértesi Szent Kristóf-szálláshely. Az idei találkozóról Jertyity Róbert első évfolyamos papnövendék írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

A tábor célja, hogy a résztvevők – Kocsis Fülöp metropolita vezetésével – a szerzetesek által követett szertartásrendbe bekapcsolódva figyelmüket az imádságra és ezáltal Istenre fordítsák. A hétvége lehetőséget adott arra is, hogy a hívek jobban megismerjék azokat a szertartásokat, amelyekben esetleg csak ritkán tudnak részt venni.

A szertartások között sem ürült ki a templom az éjjel-nappali zsoltározásnak köszönhetően, így a lelki hajlék a nap minden órájában az imádság helye volt. A programot Nyirán János, a Hajdúdorogi Főegyházmegye fődiakónusának előadásai színesítették, aki az Eucharisztiára és az ahhoz tartozó liturgikus imádságokra irányította a hallgatóság figyelmét, ezzel is segítve hitük mélyebb megértését.

Szimicsku Ferenc parókus és a létavértesi hívek nagy szeretettel gondoskodtak a résztvevők ellátásáról.

A zsolozsmástábor július 26-án püspöki Szent Liturgiával zárult. Kocsis Fülöp metropolita prédikációjában kiemelte: ne feledjünk el mindenért hálásnak lenni.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Jertyity Róbert és Szakállas Csaba / Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria