Táborozók és önkéntesek is jelentkezhetnek már a 2020-as Szent Damján-táborba

Hazai – 2020. március 4., szerda | 14:08

Április 30-ig lehet jelentkezni az idei táborra, amelyet augusztus első hetében a Debrecen melletti Dorcas Szabadidőközpontban rendeznek meg.

A Damján-tábor csapata közzétette az idei találkozóra való felhívást. A szervezők kérik, hogy a jelentkezők részletesen, felelősségteljesen töltsék ki a kérdőívet. Csak a hiánytalanul, pontosan kitöltött, részletes kérdőívek birtokában tudnak felelősséget vállalni a táborozókért.

A jelentkezés április 30-án 23.59-kor lezárul. A határidő után csak akkor tudják elfogadni a jelentkezést, ha még van szabad hely. Legkésőbb júniusban visszajelzést küldenek e-mailben a táborban való részvételről. Az érdeklődők ITT tudnak jelentkezni.

Tudnivalók a táborozóknak:

A 2020-as Szent Damján-tábort augusztus 2. és 7. között a Debrecen melletti Dorcas Szabadidőközpontban rendezik meg. A részvétel ingyenes, a hozzátartozóknak csak a táborozó oda- és visszautazási költségét kell vállalniuk; a táborba és a táborból való utazásról a család, gondozó gondoskodik.

A tábori regisztráció vasárnap 14 órától veszi kezdetét, ezen a napon a résztvevők számára csak vacsorát biztosítanak. A szervezők kérnek mindenkit, hogy a kezdési időpontot követően érkezzenek csak a helyszínre, ekkortól tudják őket fogadni. A tábor zárása pénteken 11 és 12 óra között esedékes – kérik, hogy ebben az idősávban érkezzenek a táborozókért, akik aznap ebéd helyett úti csomagot kapnak majd.

Várják az önkéntesek jelentkezését is

Az önkéntes stáb a csoportvezetőkkel és a segítőkkel együtt azon dolgozik, hogy mosolyt csaljon a táborozók arcára, színes programokkal emlékezetessé tegye a tábori pillanatokat. Az együtt töltött idő lehetőséget ad arra, hogy egy másik emberről gondoskodjanak, és megismerjék önmagukat a csapatban. Kérik a szervezők, hogy szánjon mindenki elegendő időt a kérdőív kitöltésére.

Azokkal, akik első alkalommal jelentkeznek a táborba önkéntesnek, személyesen is szeretnének találkozni egy beszélgetés keretein belül. A beszélgetések várhatóan május végén lesznek Budapesten, Miskolcon, Nyíregyházán, illetve Debrecen. 

Ki jelentkezhet? 

– aki betöltötte 17. életévét,

– aki vállalja, hogy részt vesz a Dorcasban augusztus 1-jén az egész napos felkészítő programokon,

– aki a tábor teljes ideje alatt jelen tud lenni.

Az önkéntesek ezen a linken jelezhetik részvételi szándékukat. A jelentkezés április 30-án 23.59-kor lezárul. Legkésőbb júniusban visszajelzést kapnak e-mailben. Kérdés esetén írhatnak a szentdamjantabor@gmail.com e-mail-címre, illetve követhetik az eseményt a Facebookon.

A Szent Panteleimon Alapítvány évről évre az 1 százalékos felajánlásokból segíti a Szent Damján-tábor munkáját. Ha teheti, rendelkezzen adója 1 százalékáról az alapítvány javára.

Adószám: 19207906-1-15

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria