Támogatókat keresnek egy rendhagyó kórházi akcióhoz a Váci Egyházmegyében

Hazai – 2021. november 20., szombat | 13:00

Tegyünk képet a falra együtt! címmel tett közzé felhívást az Ember a Kórházban Közhasznú Alapítvány, amely ahhoz kér segítséget, hogy karácsony közeledtével a Váci Irgalmasrendi Kórházban a kórtermeket tájképekkel, evangéliumi jeleneteket ábrázoló képekkel díszíthesse fel. Az akció célja, hogy az ünnepek alatt is kórházban fekvő betegek mindennapjait szebbé varázsolják.

Az alapítvány akciója arra irányul, hogy a kórházi szobákban lecserélhessék a korábbi öreg és megfakult képeket, illetve azokat a szobákat is feldíszíthessék, ahol korábban nem voltak ilyenek. Így szeretnék barátságosabbá, otthonosabbá tenni a bent levők számára az alapvetően rideg kórházi környezetet. 

A képkeretekkel együtt egy-egy képnek 6-7000 forintos költsége van. A kórház négy szintjén összesen 70 darab képre lenne szükség, ezért 420-490 ezer forint összegyűjtése szükséges a projekt kivitelezéséhez.

A szervezők azt kérik, hogy akinek módjában áll, az alapítvány számára nyújtott adományával támogassa a fenti törekvést. Kérésre vállalkozások számára adóigazolást állít ki az alapítvány a befizetésről.

Az adományokat az Ember a Kórházban Közhasznú Alapítvány számlájára is be lehet fizetni (az alapítvány számlaszáma: 11742094-20176479), de a templomi gyűjtések alkalmával is nyílik mód az átadásra.

Az alapítvány munkatársai bíznak benne, hogy már az adventi időszakban elkezdhetik feltenni az új képeket, amelyek nem csupán a falakat színesítik, hanem a betegek, kórházi ápolásra szorulók közérzetén is javíthatnak majd.

A projekt működését a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata honlapján lehet nyomon követni.

Forrás: Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria