Tanévindító szakmai napot tartottak a hitoktatóknak a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Hazai – 2019. augusztus 30., péntek | 17:54

Tanévkezdő szakmai napot szervezett augusztus 27-én a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodája az egyházmegye területén dolgozó hitoktatók számára.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei találkozónak is az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola adott otthont, ahol közel 150 katekéta gyűlt össze, hogy együtt kezdjék el a 2019/2020-as tanévet.

A nap során a jelenlévők a tanév programjairól, adminisztrációs feladatokról, a szakmai előmeneteli rendszerről, illetve a Szent Imre Alkotó- és Rajzpályázatról hallhattak. Serfőző Levente oktatási püspöki helynök, kateketikai és ifjúsági referens a katekéta-körzetek kiépítéséről, a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) jelentőségéről, előkészületeiről, illetve a hitoktatókat érintő pasztorális programokról beszélt.

Az egyházmegye katekétái közül többen megosztották gyakorlati tapasztalataikat társaikkal, majd a jövőben szervezendő zenei táborról és az itt elérhető képzésekről mondták el véleményüket. Néhányan gyerekekkel és fiatalokkal töltött közös zarándokélményeikről tettek tanúságot.

Az előző tanév során a katekéták egészségmegőrző és feljesztő képzésen vettek részt, melynek értékelését és eredményeit Benkő Zsuzsanna professzor és munkatársai ismertették.

A hitoktatók ebéd után szentségimádáson vettek részt, majd Kiss-Rigó László megyéspüspök a jelen lévő papokkal együtt Veni Sancte szentmise keretében kívánt sok erőt és áldott szolgálatot az új tanévre.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Kormányos Anna

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria