Tanévkezdő továbbképzésen vettek részt a Pécsi Egyházmegye pedagógusai

Hazai – 2019. augusztus 31., szombat | 13:42

Augusztus 26-án hagyományos tanévkezdő találkozón és továbbképzésen vettek részt a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények pedagógusai.

Az eseménynek otthont adó Magtár Látogatóközpontban két csoportban jelentek meg a tanárok. A délelőtti szekcióra az egyházmegye távolabbi részein található iskolák pedagógusai kaptak meghívást, délután pedig a Pécshez közelebb eső intézmények képviselői találkoztak.

A képzés kezdetén Tóth László egyházmegyei közoktatási főmunkatárs köszöntötte a jelenlévőket. Bevezetőjében kiemelte a tisztaság, az alázat és a megfontoltság fontosságát, amelyek a pedagógusi szolgálat alappillérei. Nyúl Viktor, a pasztorális iroda vezetője ráhangoló elmélkedésében a Szentírásra támaszkodva azokról a sarkalatos pontokról beszélt, amelyekre a gyermekekkel való kapcsolat során kell hangsúlyt fektetni.

Nagy Péter egyházmegyei közoktatási munkatárs előadásában azokat a rejtett veszélyeket mutatta be, amelyek felismerése, megelőzése, kiküszöbölése jelentősen szolgálhatja az értékmentő, értékmegőrző és értékteremtő oktatás–nevelés ügyét.

Tóth Lászlóné Emőke pedagógiai főmunkatárs a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészületeiről számolt be. Arra bátorította a pedagógusokat, hogy fordítsák figyelmüket a NEK missziós keresztje felé, mely a napokban a Pécsi Egyházmegyében tartózkodik. „Legyen előttünk a múlt gazdagsága és értéke, amely reményteljessé teszi számunkra a jövőt” – mondta.

Az egyházmegye köznevelési intézményeinek központi Veni Sancte szentmiséje augusztus 30-án, 15 órakor lesz a pécsi székesegyházban, és ünnepséggel folytatódik a Szent Mór Iskolaközpontban.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Harasztovics Arnold

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria