Tanítássorozat indult Miskolcon is az Oltáriszentségről

Hazai – 2019. február 3., vasárnap | 17:32

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként, az Egerben elkezdett imaalkalom-sorozat mintájára, ez év minden hónapjának utolsó csütörtökén Miskolc egy-egy templomában gyűlnek össze a hívek a város papságával közös szentmisére, tanításra és szentségimádásra.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az első ilyen alkalomra január 31-én, csütörtökön 17 órai kezdettel a miskolci minorita templomban került sor. A szentmise keretében Bogdan Adamczyk minorita szerzetes mondta el gondolatait, tanítását az oltáriszentségről a nagy számban megjelent érdeklődőknek.

A szentmisét Szalkai Zoltán József atya, a Nagyboldogasszony-templom plébánosa mutatta be a paptestvérekkel együtt.Az istentisztelet befejezését követően az oltárra helyezett Oltáriszentség előtt elkezdődött a szentségimádás szertartása a plébános vezetésével.

Az év első félévében minden hónap utolsó csütörtökén 17 órai kezdettel lesznek Miskolcon a szentségimádások. A minorita templom után február 28-án a mindszenti templomban, március 28-án a Szent Anna-templomban, április 25-én a Szent Imre-templomban, május 30-án a diósgyőri templomban és június 27-én az avas-déli Ige-templomban tarják az imaalkalmakat.

Forrás és fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria