Tartalmas gólyatáborra vágysz? Idén is vár a HEGY!

Hazai – 2019. július 6., szombat | 18:01

Izgulsz, mi lesz az egyetemen? Ismerősöket keresel, akiknek hasonló az érdeklődési körük? Nincs még programod augusztusra? Ne aggódj, Hittel az egyetemen (HEGY) címmel összegyetemi gólyatábort szerveznek keresztény egyetemisták augusztus 7–11. között Esztergomban.

A táborban eltöltött idő alatt az érettségizettek megismerhetik leendő, hasonló értékrendű évfolyamtársaikat, az egyetemeken jelenleg is működő keresztény közösségeket, és olyan kulturált szórakozásban lehet részük, mint például borkóstoló, sport, közös bulizás. 

A táborba több egyetemről érkeznek szervezők és segítők. A felsőbbéves hallgatók az egyetemi élet tapasztalataiból merítve tudják, hogy milyen tanácsokkal, segítségekkel lássák el az elsőéves hallgatókat. A gólyatábor fejlődésének, a színvonal folyamatos növekedésének eredménye, hogy egyre több fiatal jelentkezik segítőnek, akik annak idején résztvevőként érkeztek.

A rendezvény célja a keresztény értelmiségi fiatalok támogatása az egyetemi évek kezdetén, hogy megtalálhassák azt a támogató közösséget, amely mellettük áll a felnőtt életük küszöbén. A szervezők újragondolták a gólyatábor lényegét; a jó hangulat mellett fontos, hogy keresztény közegben erősítsék, az Egyház jelen van a mindennapokban, a hitélet nem elavult, nem időt múlt dolog, hanem természetes és fontos része az életnek.

Pótolhatatlan az olyan emberekkel való ismeretség, akikkel megegyezik az értékrend, a gondolkodásmód. A gólyák az egyetemen kicsit elveszettnek érezhetik magunkat; ezt ellensúlyozza a HEGY: a vidékieknek és a fővárosiaknak egyaránt segítség, hogy megismerhetik az ifjúsági közösségek ,,listáját”, ami megerősítő a hitben és a közösségi életben.

Jelentkezni ITT lehet. 

Forrás és fotó: HEGY Keresztény Gólyatábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria