Távkorrepetálást indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2020. március 22., vasárnap | 17:48

Távkorrepetálást indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat: a szervezet munkatársai a tanulásban segítségre szoruló gyermekeket kötik össze online, zárt videókapcsolattal a segítségüket felajánló fiatalokkal. A program március 21-én elindult.

A koronavírus-járvány idején otthon tanuló gyerekek számára kínál segítséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat új, kortárs segítő programja. A tanulásban segítségre szoruló diákok a karitatív szervezet új weblapján kérhetnek segítséget. Ugyanezen az oldalon várják azoknak a fiatal önkénteseknek a jelentkezését, akik a tudásukat ajánlják fel. A szeretetszolgálat munkatársai összekötik a jelentkezőket, akik a számukra létrehozott videóchatszobákban kommunikálhatnak egymással.

A Máltai Szeretetszolgálat programja egyszerre teremt lehetőséget a korrepetálásra szoruló gyerekeknek és lehetőséget a másoknak segíteni akaró fiataloknak, függetlenül attól, hogy az ország mely pontján tartózkodnak éppen. A szervezők általános iskolás gyerekeket és érettségire készülő középiskolásokat egyaránt várnak. Akinek segítségre van szüksége, elég megjelölnie milyen tárgyban kér korrepetálást, mi az, amit nem ért. A szeretetszolgálat munkatársai megkeresik a problémáján segíteni tudó fiatal önkéntest, és a honlapon keresztül összekapcsolják őket.

A program március 21-én elindult. A karitatív szervezet mindenkitől azt kéri, hogy a lehetőségre hívja fel a környezetében lévő, otthon tanuló gyerekek figyelmét.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria