Te Deum és az egyetemi lelkész búcsúztatása Budapesten – KÉPRIPORT

Hazai – 2020. június 18., csütörtök | 11:40

Június 14-én, úrnapja estéjén tartotta az idei – szokatlan – tanév ünnepélyes tanévzáró szentmiséjét, a Te Deumot a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség a Magyar Szentek templomában.

A padokat szinte teljesen megtöltötték a fővárosban lakó egyetemisták, főiskolások és tanáraik.

A jelenlévők az Eucharisztia titkába kapcsolva adtak hálát az elmúló tanévért, amelynek második féléve egyáltalán nem volt könnyű számukra a járvány okozta vészhelyzet miatt – mégis fiatalos rugalmassággal alkalmazkodtak a távoktatáshoz, ugyanakkor sajnos elveszítették nagy közösségük heti találkozásait, egyéb személyes programjait, amelyek a Zoomra vagy a Skype-ra korlátozódtak.

Nagy meglepetést okozott a fiatalok számára, amikor a majdnem három évtizede szolgáló egyetemi lelkész, Pákozdi István a szentmise végén bejelentette, hogy plébánosi kinevezést kapott a budai felsőkrisztinavárosi plébániára, majd bemutatta az új egyetemi lelkészt, Héray Andrást.

A Te Deum eléneklése után Pákozdi István elköszönt a fiataloktól. Felidézte a 28 év sok élményét, és hálát adott mindenért, amit a fiatalok körében átélt, valamint a hosszú küzdelemmel felépült közösségi teremért.

A búcsúzó egyetemi lelkészt Egri László orvos, diakónus és a Műegyetemi Katolikus Közösséghez (MKK) tartozó fiatalok képviselője, Paláthy István köszöntötte.

A gitáros zenekar énekét követően a fiatalok felállva, tapssal búcsúztak el István atyától.

Forrás: Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség

Fotó: Czétényi Benjámin

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria