Teremjetek maradandó gyümölcsöt – Várják a jelentkezéseket az idei Kárpát-medencei Háló-táborba

Hazai – 2019. július 6., szombat | 12:40

A harmincéves Kárpát-medencei Háló mozgalom július 28. és augusztus 4. között immár tizennyolcadik alkalommal szervez tábort, idén első alkalommal a Hetvenkét Tanítvány Mozgalommal szorosan együttműködve. A tábor helyszíne minden évben más: ez alkalommal Tata, az Öreg-tó partján fekvő ifjúsági tábor. Témája a keresztény nagykorúság, mottója: „Teremjetek maradandó gyümölcsöt!” (Jn 15,16).

Van-e dolgom a hitem fejlődésével? Hogyan haladok az istenkapcsolatommal? A hitem milyen mértékben kegyelem, és mi az, amit tennem kell érte? Meddig kell növekednünk a hitben? Mikor és mitől leszek nagykorú keresztény? Milyen felelősséggel jár mindez a saját életem, családom, közösségem, Egyházam tekintetében? Mikor válhatok tanítvánnyá, és mikor mesterré? Milyen szolgálatot, küldetést jelent mindez? Hol tartok most ezen az úton?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik majd a válaszokat a táborlakók, olyan kitűnő előadók és beszélgetőpartnerek segítségével, mint például Székely János és Szocska Ábel püspök, Gájer László atya, Sajgó Szabolcs SJ, Ádám Miklós atya, Makláry Ákos atya, Dávid Bea, Vecsei Miklós, ifj. Zlinszky János, Dabóczi Kálmán, Süveges Gergely.

A hat nap alatt a keresztény nagykorúság alábbi területeit járják be a résztvevők: érett istenkapcsolat és növekedés; hitünk fejlődése (identitás) és közösség; tanítvány és mester kapcsolat; Egyház és misszió; teremtett világ és szolgálat; küldetés és úton levés. Az előadások után – a Háló hagyományainak megfelelően – kiscsoportos beszélgetések teszik személyessé a téma feldolgozását.

A táborba Magyarországon kívül a Kárpát-medence magyarok lakta vidékeiről is (Kárpátalja, Erdély, Partium, Délvidék, Felvidék) érkeznek nagy számban résztvevők, családok és egyedülállók is. Korosztályonként külön altáborok szerveződnek – felnőtt, ifjúsági, tini, gyermek. Az előadásokon és kiscsoportos beszélgetéseken kívül, mindennap tartalmas lelki, sport-, kézműves és kulturális-szórakoztató programok is várják a résztvevőket: ima, elcsendesedés, szentmise, esti koncertek (Makám, Turmix…), színházi előadás (Pasaréti Színjátszó Kör), táncház, közös éneklés és zenélés, közösségi játékok, gasztronómiai est.

A szervezők július 20-ig azok jelentkezését is várják, akik eddig nem voltak kapcsolatban a Háló vagy a Hetvenkét Tanítvány mozgalmakkal, de részt vennének egy nyitott, keresztény táborban, és szívesen megismerkednének anyaországi vagy külhoni magyarokkal. Mivel a tábor nyitott, ökumenikus, a részvétel egyedüli feltétele a programokon való jelenlét egész héten át. A tábor nem titkolt célja, hogy a résztvevők közösséget alkossanak, megerősödjenek lelkiekben és az összetartozásban, majd lakóhelyükre visszatérve erősödjön hitbéli és közösségi elkötelezettségük, bárhol is éljenek a Kárpát-medencében.

További információ és jelentkezési űrlap a Háló és Hetvenkét Tanítvány Mozgalom honlapján található. A külhoni jelentkezők a részvételi díjakról és az utazási lehetőségekről a régióvezetőknél is érdeklődhetnek. A szervezők a jelentkezésről visszaigazolást, a tábor előtt pedig részletes információt küldenek.

Kapcsolat: iroda@halo.hu; +36 20 339 7854; +36 20 351 5375

Forrás és fotó: Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria