Tizenegyedik alkalommal szervez zarándoklatot Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye

Hazai – 2019. április 24., szerda | 9:59

A személyes szándékok mellett az üldözött keresztényekért imádkoznak az idei máriagyűdi egyházmegyei zarándoklat résztvevői. A Pécsi Egyházmegyében élő hívek május 11-én immár tizenegyedik alkalommal zarándokolnak el a Baranya megyei kegyhelyre.

2009 óta minden év májusában zarándoklatot szervez a Pécsi Egyházmegye Máriagyűdre. Az egyházmegye kiemelt kegyhelyén írásos dokumentumok tanúsága szerint a 17. század vége óta csodás gyógyulások és Mária-jelenések történtek. Az évszázadok során számtalan zarándok keresett vigasztalást, testi-lelki gyógyulást a máriagyűdi Szűzanyánál. A zarándoklatok ma is lehetőséget jelentenek az elcsendesedésre, a bizalom, a hit megerősítésére, a közösség építésére.

Bárki csatlakozhat a Pécs és Máriagyűd közötti egyházmegyei gyalogos és kerékpáros zarándoklathoz, amelynek zárásaként a gyűdi szabadtéri oltárnál 15 órakor szentmisét ünnepelnek.

A gyalogosok 6.30 órától gyülekeznek a Pécs határából Pogány felé vezető II. János Pál úton, a korábbi FEMA áruház parkolójában, de bárhol lehet csatlakozni a zarándokokhoz. A kerékpárosok a pécsi székesegyházban 8.30 órakor kezdődő közös imádság után indulnak a kegyhelyre.

A részletes tájékoztató a Pécsi Egyházmegye honlapján érhető el.

A fontos információkat tartalmazó tájékoztató, az imaszándékkártya és az egészségügyi kártya mellett a letölthető dokumentumok között hamarosan elérhető lesz egy elmélkedéseket, feladatokat, imádságokat tartalmazó anyag is, amely segíti a zarándoklatra történő lelki felkészülést.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria