Tizenhat egyházközségbe jutott el eddig a Szent Janka-vándorkiállítás

Hazai – 2022. szeptember 27., kedd | 16:24

A Szent Janka-év meghirdetésével együtt „Az élet szent” mottóval indította útjára az életvédő kiállítást április végén a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség Szent Janka Imaköre. Azóta tizenhat egyházközségben tekinthették meg a hívek és az érdeklődők ezt a különleges tárlatot, amely Szent Gianna Beretta Molla életének bemutatásán túl lehetőséget ad az elcsendesedésre és imádkozásra.

Elhagyva a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyét szeptember 17-én országjáró körútjának első állomására, Esztergomba érkezett a tárlat, ahol az Ars Sacra Fesztivál részeként tekinthető meg október 3-ig a ferences templomban.

A szervezők köszönetüket fejezik ki ezúton is a lelkipásztoroknak, akik szívükön viselik a családok mindennapjait érintő olyan érzékeny témákat, mint a gyermekáldás utáni vágy, a magzatvesztés fájdalma, a családtervezés kérdése, a szentségi házasság élethivatásként való megélése, a fiatalok figyelmének az életvédelemre irányítása, és akik a kiállítás fogadásával és különböző lelki programok, imaalkalmak, előadások, tanúságtételek szervezésével segítették a házaspárokat és a családokat.

Köszönetüket fejezik ki továbbá mindenkinek, hitoktatóknak, pedagógusoknak, édesanyáknak, akik segítették és népszerűsítették a tárlatot.

A kiállítás vendégkönyvébe írt bejegyzések közül ITT olvashatnak néhányat.

*

Az „Ima és misszió” mottóval a Magyarországi Billings Központ imaháttere, a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség Szent Janka Imaköre által 2022. április 28-án meghirdetett, 2023. április 28-ig tartó Szent Janka (Gianna) Beretta Molla-évet május 1-jén, anyák napján nyitották meg Máriapócson, a római katolikus Szeplőtelen Fogantatás-templomban bemutatott szentmisén.

Szenes István atya itt áldotta meg a Szent Janka ruhaereklyével ellátott fényképét, valamint a meg nem született gyermek szobrát, melyek a Szent Janka életét bemutató molinókkal együtt körbejárták a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye plébániáit.

Forrás és fotó: Szent Janka-imakör/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria