Továbbra is lehet meleg ételt felajánlani az élelmiszer-pazarlás elleni applikáció segítségével

Hazai – 2020. október 16., péntek | 10:27

JótEvő elnevezéssel indított kezdeményezést a Munch.hu applikáció az ételpazarlás ellen és a nehéz helyzetben élő emberek megsegítésére. A hajléktalanság nemzetközi napjához kapcsolódva október 9-én az akció eredményeként mintegy ötven adag meleg ételt osztottak ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Integrált Hajléktalanellátó Központjában.

Az ételpazarlásra és a rászoruló emberek megsegítésére hívta fel a figyelmet a Munch.hu applikáció október 9-én. A „JótEvő” kezdeményezéshez az applikáció és a honlap segítségével csatlakozó „ételmentők” a vendéglátóhelyeken el nem adott meleg ételt ajándékozhatták rászoruló embertársaiknak, akiket a Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanszállója fogad be.

A jó szándékú emberek a Miklós utcai Integrált Hajléktalanellátó Központba négy étteremből 49 adag ételt rendeltek a hajléktalanok számára, ezeket a Munch.hu munkatársai és önkéntesek adták át az intézményben éjszakázó embereknek. Csatlakozott az akcióhoz egy pékség is, péksüteményeket ajánlva fel a meleg étel mellé.

Az ételmentés tovább folytatódik: a Munch.hu felületein továbbra is rendelhetnek meleg ételt a rászoruló embereknek.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria