Túljelentkezéssel zárult a Katolikus Szeretetszolgálat Emberi méltóság tananyagra kiírt pályázata

Hazai – 2021. július 1., csütörtök | 14:45

Május végén nyílt pályázat révén az Emberi méltóság tananyag oktatására szerezhettek jogosultságot a magyarországi székhellyel rendelkező oktatási intézmények. Az óriási érdeklődésre való tekintettel a Katolikus Szeretetszolgálat tervei között szerepel újabb pályázati lehetőség meghirdetése.

A Katolikus Szeretetszolgálat „Természetes gyermekáldás” projektje keretében összesen 45 évfolyamnyi licencre írt ki pályázatot, amire több mint 120 jelentkezés történt az ország minden részéből.

Az Emberi méltóság tananyag egy olyan komplex, részletesen kidolgozott kézikönyv, amely azzal a céllal született meg, hogy a gyerekek számára közérthetően, lényegre törően és játékosan bemutassa az emberi méltóság fogalmát. Az egyes évfolyamok nem épülnek egymásra, viszont a 15 tanóra anyaga igen.

A 15 óra úgy van összeállítva, hogy az adott évfolyam lelki és szellemi kapacitásait is figyelembe veszi. A pedagógus tulajdonképpen egy óravázlatot kap, amelyhez minden szemléltető eszköz (javasolt videók, nyomtatható/olvasható feladatlapok), illetve játékos feladatok, vitára és gondolkodásra késztető kérdések is biztosítva vannak.

A pályázat során az amerikai World Youth Alliance által fejlesztett, magyar nyelvre lefordított Human Dignity Curriculum (Emberi méltóság tananyag) felhasználási jogát lehetett elnyerni.

További információ az eddig meghirdetett pályázatról a Katolikus Szeretetszolgálat honlapján olvasható ITT.

A Katolikus Szeretetszolgálat „Természetes gyermekáldás” projektje részeként, a Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával az Emberi méltóság tananyag magyar változatának örökös licencjogát 36 magyarországi iskola nyerte el.

Forrás: Katolikus Szeretetszolgálat

Fotó (illusztráció): Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria