Új épülettel gyarapodott a görögkatolikus szociális szolgáltató központ Fehérgyarmaton

Hazai – 2019. május 9., csütörtök | 13:48

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működő Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ új épülettel bővült a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban, a létesítményt május 7-én áldotta meg Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita.

Az átadóünnepségen Kocsis Fülöp metropolita megszentelte a projekt keretében épült új szociális szolgáltató központot. A kenethozó asszonyok hetében azokról az asszonyokról beszélt, akik a föltámadás örömét, reményét először tapasztalhatták meg. Rámutatott: a szeretetszolgálatban is nagyrészt asszonyok munkálkodnak, akik – a kenethozó asszonyokhoz hasonlóan – a rájuk bízottak ellátásakor továbbadhatják ezt az örömöt.

A házszentelés szertartása után köszöntők hangoztak el, elsőként Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár mondott beszédet, majd Tilki Attila országgyűlési képviselő és Zombor Szabolcs, a kivitelező Harcon Építés Kft. nevében szólt a jelenlévőkhöz. Pappné Nagy Tünde intézményvezető és Ungvári Sándor, a görögkatolikus szeretetszolgálat igazgatója köszönetet mondtak a projekt megvalósulása során közreműködő személyeknek, és ismertették a központ jövőbeni feladatait.

Az ünnepségen jelen voltak a Szent Lukács Szeretetszolgálat lelkivezetői, a Nyíregyházi Egyházmegye képviseletében Papp Tibor főhelynök.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása szolgáltatást nyújtó integrált intézmény, melynek fejlesztésére azért volt szükség, hogy a gondozottak ellátását hatékonyabban biztosíthassák a saját tulajdonú új épületben. A Széchenyi 2020 program keretében a magyar állam és az Európai Unió összesen 193,87 millió forinttal támogatta a munkálatokat, a projekt keretében az új épület mellett 300 adagos főzőkonyhát alakítottak ki és gépjárművet is beszereztek.

A szeretetszolgálatnál dolgozó 150 munkatárs naponta mintegy nyolcszáz idős emberről gondoskodik.

Forrás: Szent Lukács Szeretetszolgálat/Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Wachteinheim József

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria