Új műhelycsarnok épül a kazincbarcikai Don Bosco-szakiskola udvarán

Hazai – 2021. február 16., kedd | 14:06

A „Tedd képessé” – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram az új műhelycsarnok építésével újabb mérföldkőhöz érkezett. A program célja a szakképzési rendszerben a lemorzsolódás miatt veszélyeztetett 16 éven felüli, 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező fiatalok képzésben tartása. Az ő tanulmányaikat segíti majd az új épület.

A program kiemelt célként fogalmazza meg a fiatalok életkezdésének támogatását a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésük, illetve a munka világába való beilleszkedésük segítésével, valamint résztvevők versenyképes képzettséghez juttatásával.

A több mint 1100 négyzetméteres műhelycsarnok a projekt részeként, a Don Bosco Szakképző Iskola területén valósul meg. A kivitelezésre szóló szerződést a megrendelő Szalézi Intézmény Fenntartó és a kivitelező FK Raszter Zrt. január 27-én írta alá.

A következő tanév kezdetére elkészülő műhelycsarnokban kőműveseket, szobafestőket, villanyszerelőket, hegesztőket, víz-, csatorna- és közműrendszer-szerelőket és divatszabókat képeznek majd, illetve mindezek részszakmáit is oktatni fogják.

Puskás Balázs programigazgató kiemelte, hogy a leendő műhelycsarnok területének átadása, amiben a műhelyiskola fog helyet kapni, már meg is történt, a következő napokban így maga a kivitelezés is megkezdődhetett.

A programban részt vevő diákok kizárólag gyakorlati oktatást kapnak, ami a tervek szerint szeptembertől kezdődhet az új létesítményben.

A Kazincbarcikán a szalézi rend által tavaly szeptemberben beindított „Tedd képessé” programról, amelyet Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató neve fémjelez, ITT olvashatnak bővebben egy interjú keretében.

Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Teddképessé.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria