Új regionális ügyvezető a Máltai Szeretetszolgálatnál

Hazai – 2021. december 14., kedd | 15:38

Új regionális ügyvezető irányítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-dunántúli régióját. A tatai központú szervezeti egység vezetését Preininger-Horváth Edina vette át a korábbi ügyvezetőtől, Pataki Gergelytől.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-dunántúli régiójának új ügyvezetője a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán, majd az ELTE-n végzett, szakterületén azóta is folyamatosan képzi magát. 1996 decemberében,  kismamaként részt vett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ajkai önkéntescsoportjának alakuló ülésén. Később, amikor már a második gyermeke engedte, jobbára gyermekfoglalkozásokon segítette a csoport munkáját, amit 2008-tól vezet is.

Mint a legközelebbi önkéntes csoport vezetője, már a devecseri vörösiszap-katasztrófa másnapján megérkezett társaival a településre, és lényegében másfél évig el sem jött onnan. 2012-ben kapott felkérést egy Devecserben újonnan induló program irányítására. Vezetésével három Biztos kezdet gyerekházat hoztak létre. Az elmúlt kilenc évben a gyerekházak mellett Devecserben több kisebb-nagyobb program megvalósításában vett részt. A 2013-ban megnyílt Devecseri Máltai Szakképző Iskolában óraadó tanárként tanít. Ő vezette a 2018-ban Sárkeresztúron induló felzárkózást segítő programokat is.

A vörösiszap-katasztrófa elhárítása, valamint a mentés során tanúsított kimagasló helytállása elismeréséül miniszteri elismerő oklevelet kapott 2011-ben. Segítő munkájának elismeréseként a Magyar Máltai Lovagok Szövetségétől 2014-ben Apor Vilmos ezüst érdeméremet, 2019-ben Ajka Város Önkormányzata Képviselő Testületétől pedig szociális munkáért díszoklevelet kapott.

2021. augusztus 1-jétől a Közép-Dunántúli régió ügyvezetőjeként Bondor Lajos régióvezetővel együtt irányítják a mintegy 50 intézménnyel, 17 önkéntes csoporttal és számos pályázati forrású programmal működő szervezeti egységet.

Hiszek abban, hogy a jelenlét, a befogadás, a lehajlás és a kísérés nem üres frázisok, hanem egy szakmai iránytű négy égtája, amelyek segítségével igazán egyszerű a tájékozódás az élet dolgaiban

– vallja Preininger-Horváth Edina, aki abban is hisz, hogy ugyan a kockázatvállalásra szükség van, ugyanakkor a felelősség vállalása is megkerülhetetlen a tetteink következményeiért.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Majoros Árpád

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria