Új vezetők a Katolikus Szeretetszolgálat élén

Hazai – 2020. június 9., kedd | 15:17

A Katolikus Szeretetszolgálat vezetői értekezletet tartott június 9-én Budapesten. Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára az intézményvezetők előtt is bejelentette, hogy a segélyszervezet vezetésével Vajda Norbertet, az eddigi szakmai igazgatót bízták meg. Munkáját Kinde Kálmán gazdasági főigazgatóval együtt fogja végezni.

A Katolikus Szeretetszolgálat vezetői értekezletén köszönte meg Tóth Tamás, az MKPK titkára azt az áldozatos munkát, melyet a szervezet munkatársai a járvány idején végeztek. Kiemelte, erről az az evangéliumi sor jut az eszébe, amikor Jézus azt mondta tanítványainak: „Atyád a rejtekben is lát.” Az elmúlt három hónapban sok szó esett arról, hogy ki milyen módon állt helyt a járvány idején, az idős- és szociális otthonokban dolgozókról viszont keveset beszéltek. Rejtekben maradt az az alázattal, elkötelezettséggel végzett szolgálat, melyet ezekben az intézményekben végeztek.

Tóth Tamás megköszönte a Katolikus Szeretetszolgálat dolgozóinak munkáját, majd felolvasta azt a levelet, melyet Veres András püspök, az MKPK elnöke írt a munkatársaknak:

Engedje meg, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és a magam nevében köszönetemet fejezzem ki azért az áldozatos és felelősségteljes munkáért, amivel a hetven éve működő Katolikus Szeretetszolgálat tevékenységében részt vesz. Az elmúlt években és különösen az utóbbi hónapokban tanúi lehettünk az ön számos áldozatvállalásának, ezzel is bizonyságot adott arról, hogy ez a munka inkább hivatás, irgalmasságból fakadó krisztusi cselekedet. Az intézményeinkben végzett szolgálat minden részlete fontos, mert egymást kiegészítve, támogatva tudják az ellátottak életét, hétköznapjait széppé, emberhez méltóvá tenni. Kérem, hogy munkájával továbbra is segítse a Magyar Katolikus Egyház és Magyarország legrégebbi egyházi szakmai szervezete, a Katolikus Szeretetszolgálat küldetését, amellyel az evangélium tanítását, Jézus irgalmát és az Eucharisztiából fakadó szeretetet vihetjük el a bennünk bízókhoz, a ránk bízottakhoz. Életére és további munkájára Isten áldását kérve köszöntöm,

Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke

A Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatói pozíciójának korábbi megüresedése miatt június 15-i hatállyal a feladat ellátásával az MKPK Vajda Norbertet, az eddigi szakmai igazgatót bízta meg. Munkáját közvetlenül Kinde Kálmán gazdasági főigazgatóval együttműködve végzi.

Tóth Tamás, az MKPK titkára azt is bejelentette, hogy Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a Szeretetszolgálat rendelkezésére bocsátotta Burányi Rolandot, aki a jövőben az intézmények lelkipásztori ellátását végzi majd.

A tervek szerint a szervezet központja a közeljövőben a budapesti Ajtósi Dürer soron található épületbe költözik.

Fotó: Lamber Attila

Baranyai Béla/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria