Ünnepeljünk együtt! – Szent István-napi zarándoklatot és programot szervez a Mária Rádió Budapesten

Hazai – 2019. augusztus 15., csütörtök | 12:50

Az augusztus 20-i budapesti szentmiséhez és a Szent Jobb-körmenethez kapcsolódva idén is zarándoklatot és ünnepi programot szervez a Mária Rádió Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek megbízásából, hogy minél többen ünnepeljünk és imádkozzunk együtt a Szent István-bazilikánál.

Az idei zarándoklat témája az Oltáriszentség, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. A menethez bárki csatlakozhat egyénileg, családdal, csoporttal, közösséggel.

A zarándoklat programja:

12:00 Gyülekezés a Mária Rádió budapesti központja előtt (Budapest 1133, Gogol utca 28.)
12:30 A gyalogos zarándoklat elindul a Szent István-bazilikához Beran Ferenc pápai káplán, helyettes esperes vezetésével
14:00 Érkezés a bazilikához

A Szent István-bazilikánál tartott szentmise előtt, 15 órától ünnepi programmal várja a Mária Rádió az érdeklődőket, azokat is, akik nem tudtak részt venni a zarándoklaton.

Fellép többek között Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház színésze, aki Az Úr komédiásai című színdarabból ad elő részletet. Továbbá a Csillagszemű Táncegyüttes előadását láthatják az érdeklődők. Elmélkedést és beszédet mond Mohos Gábor esztergomi-budapesti segédpüspök és Versegi Beáta nővér.

A misére hangolódást a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium kamaraegyüttese segíti.

A szervezők kérik, hogy aki szeretne részt venni a zarándoklaton, akár egyénileg, akár csoportot szervezve, jelezze részvételi szándékát a Mária Rádió honlapján keresztül elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével.

Akinek az űrlap kitöltésére nincs lehetősége, regisztráljon a 30/3879088-es telefonszámon vagy a szentistvanunnep@mariaradio.hu email címen.

További információ: www.mariaradio.hu

Forrás és fotó: Mária Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria