Üzenet a jövőnek – A Szent István Intézet pályázati felhívása nyolcadikos diákoknak

Hazai – 2022. szeptember 18., vasárnap | 12:51

A Szent István Intézet a Szent István 2025 programsorozattal partnerségben Üzenet a jövőnek címmel hirdet pályázatot 14 éves korú diákok osztályközösségeinek (iskolatípustól függetlenül), melyben arra kérik a részt vevő osztályokat, meséljenek közösségük és az összetartozás erejéről az utánuk következő generációknak.

Fontosnak érezzük, hogy a felnőttkor egyik szimbolikus küszöbén álló, 14 éves fiatalokban tudatosítsuk, milyen érték egy összetartó közösség, a barátok, osztálytársak, akiknek vállukat vethetik, ha nehézségeik vannak, akikkel közös célokat tűzhetnek ki és valósíthatnak meg és akikkel rengeteg örömet élhetnek át együtt. Azt is szeretnénk, ha a korosztály megérezné, ők is felelősséggel tartoznak másokért. E célok vezettek minket a pályázat kiírásához, bízunk benne, hogy lesz kedvük az osztályoknak egy ilyen játékos, és remek díjakkal kecsegtető kihíváshoz – fogalmazott Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet vezetője.

Magyarország 2025-ben emlékezik meg az államalapítás 1025. évfordulójáról. A „Szent István 2025” program célja, hogy méltó módon felkészüljünk az évfordulóra, így a magyarság jobban megismerhesse Szent István király életművét. Kiemelkedő jelentősége van ebben a diákok megszólításának, ezért támogatjuk mi is jó szívvel az „Üzenet a jövőnek” elnevezésű pályázatot – tette hozzá id. Lomnici Zoltán, a „Szent István 2025” program társelnöke.

A meghirdetett pályázatban a szervezők arra hívják az osztályközösségeket, meséljék el azokat a tanulságos történeteket, élményeket, szokásokat, „intelmeiket” (például hogy miként álltak ki egymás mellett; hogyan értek el közösen egy kitűzött célt, vagy segítettek egy bajbajutott osztálytársnak), amelyek példaként szolgálhatnak más osztályoknak, hogy ők is igazi csapatként működhessenek.

A megvalósítás történhet telefonon rögzített videoüzenet formájában vagy írott levélként, melyeket az info@szentistvanintezet.hu címre várnak a szervezők az őszi szünet előtti utolsó tanítási napig, október 28-ig. 

A pályázat eredményhirdetésére november 5-én, Szent Imre ünnepén kerül sor. 

További információk ITT olvashatók. 

Forrás és fotó: szentistvanintezet.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria