Vár a nyár! – Megnyíltak a Győri Egyházmegyében a karitásztáborok

Hazai – 2021. július 10., szombat | 12:01

Nagy lendülettel indultak el a Győri Egyházmegye célzott támogatásával a többnyire plébániai szervezésű helyi karitásztáborok, miután a koronavírus-járvány miatt tavaly nem lehetett őket megtartani.

A főként helyi csoportok által, egyházközségi összefogás révén megvalósuló, szegény sorsú gyerekek számára élményt nyújtó táborokat célzott támogatással, valamint Játék – Öröm – Tanulás: Játszóbusz a családokért projektjével segíti a Győri Egyházmegyei Karitász.

Az idei tábormaraton első állomása a Mosonmagyaróvári Piarista Iskola Young Caritas csoportjának szervezésében zajló NapraForgók tábor volt a dunaszigeti Ökoparkban. Mintegy ötven, általános és középiskolás korú gyermek hallgatta érdeklődéssel Lőrincz Attila, a győri karitász igazgatójának előadását a segítségnyújtás módjairól, majd a karitászközpont két munkatársa tartott interaktív bevezető előadást a karitászszolgálat rejtelmeibe. A hallottakat játékos feladatok és kis ajándékok egészítették ki. A forgószínpadszerű programban a helyi vöröskereszt, illetve a mentőszolgálat munkatársai, valamint a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat képviselői is szerepet kaptak.

A vidám hangulatú program felfrissítő jutalma egy gyors fürdőzés volt a Mosoni-Duna egyik közeli holtágában, zárásként pedig adományként kapott Képmás és A Szív újságokat vehettek át a résztvevők.

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: Mészáros Gabriella

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria