Vasárnap este szentmisét közvetítenek a debreceni Megtestesülés-templomból Facebookon keresztül

Hazai – 2020. március 15., vasárnap | 16:13

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség fiataljainak Törő András püspöki titkár, egyetemi lelkész mutat be szentmisét vasárnaponként 19.30-tól, melyeket élőben közvetítenek. Az egyházmegye templomaiban több szentmisét mutatnak be, hogy elkerüljék a magas létszámot.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel március 15-től ezen esti szentmiséket élőben fogják közvetíteni az egyetemi lelkészség Facebook-oldalán keresztül.

Továbbá folyamatosan érkeznek a hírek, hogy a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye nagyobb településeinek templomaiban a vasárnapi megszokott miserendhez képest egyre több új alkalmat jelölnek ki szentmise bemutatására:

– Debrecenben a Szent Anna-székesegyházban vasárnap 16.30-tól, a Szent László-templomban délelőtt 8.30-tól,

– Debrecen-Józsán a Szent György-templomban szombat esténként 18 órától,

– Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társzékesegyházban 19.30-tól mutatnak be szentmiséket vasárnaponként az eddigieken túl.

Ismeretes, hogy a magyar kormány veszélyhelyzetet hirdetett március 11-től visszavonásig az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt. Ebben többek között megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását. Ezen korlátozások a templomi liturgikus eseményekre (pl. szentmise) nem vonatkoznak. A lelkipásztorok elővigyázatosságból a magas létszám miatt igyekeznek több szentmisealkalmat beiktatni.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria