Véget ért a kalocsa-kecskeméti főegyházmegyei ifjúsági vezetők képzése

Hazai – 2019. szeptember 4., szerda | 13:08

Oklevélátadóval ért véget a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye 2018/2019. évi ifjúságivezető-képzése. Az okleveleket szeptember 1-jén adta át Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a képzést elvégző tizennégy ifjúsági vezetőnek a kecskeméti Nagytemplomban.

A tanfolyam 2018 februárjában indult a kecskeméti Szent Család-plébánián, és elsődleges célja új ifjúsági vezetők képzése volt plébániai ifjúsági közösségek szervezésére és építésére.

A másfél év során félévente négy-négy bentlakásos hétvégén, valamint két egyhetes nyári táborban készültek a fiatalok a jövőbeli közösségépítő munkára. Bevezetést kaptak az Egyház alapvető hitbeli és erkölcsi tanításába, a liturgiába, valamint a közösségépítés elméleti alapjaiba. A képzés során önismereti foglalkozásokat tartottak a fiataloknak, közösségi és képességfejlesztő játékokat ismertettek meg velük, valamint csoportvezetési gyakorlatot is végeztek. A szentmisék, szentségimádások, imaestek és imák a lelki életben való előrehaladást és elmélyülést szolgálták.

A másfél éves képzést 2019 augusztusában a Bázis Ifjúsági Tábor zárta, amit a vezetőképzősök szerveztek Pálosszentkúton.

A képzés megvalósulását a Széchenyi 2020 program (EFOP-1.3.7-17-2017-00289), a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Ifjúsági Bizottsága és a Parázs Pasztorális Központ támogatta.

Forrás: Parázs Pasztorális Központ

Fotó: Kristó Luca, Bujdosó Ádám

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria