Veres András megyéspüspök a pápához csatlakozva a ma déli közös imádságra hív

Hazai – 2020. március 25., szerda | 11:12

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke közös imádságra hív március 25-ére, szerdára. Az alábbiakban a főpásztor közleményét tesszük közzé.

Ferenc pápa arra kérte a világegyház vezetőit és híveit, hogy március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén mindenki imádkozzék a koronavírus áldozataiért, a megbetegedettekért, orvosaikért és ápolóikért, a rendfenntartókért és azért, hogy az emberiség minél előbb megszabaduljon e járványtól.

Ezen pápai szándék alapján a CCEE és a COMECE elnökei egy közös imádságot állítottak össze, amelyet magyarra fordítottunk.

Buzdítunk mindenkit, hogy március 25-én déli 12 órakor imádkozzuk együtt az alábbi javasolt imádságokat:

egy Miatyánk, három Üdvözlégy Mária, végül az imádság:

A COMECE és a CCEE elnökeinek közös imádsága

Atyánk, Istenünk, a világ teremtője! Mindenható és irgalmas Isten vagy. Irántunk való szeretetből elküldted Fiadat, aki a mi üdvösségünkért megtestesült. Nézz gyermekeidre, akik Európa különböző régióiban nehéz, kihívásokkal teli időket élnek meg. Hozzád fordulunk, erőt, vigasztalást és megváltást keresünk. Szabadíts meg minket a betegségtől és a félelemtől, gyógyítsd meg a betegeinket, nyújts vigaszt családjaiknak, adj bölcsességet a kormányok felelőseinek, energiát és erőt az orvosoknak, a nővéreknek, önkénteseknek, az elhunytaknak pedig örök életet. Ne hagyj magunkra a megpróbáltatás idején, ments meg minket a gonosztól. Hozzád imádkozunk, aki élsz és uralkodsz a Fiúval és Szentlélekkel. Ámen.

Mária, betegek és a remény édesanyja, imádkozz érettünk!

Ezekben a nehéz napokban különösen is kérjük a vérrel könnyezett Szűzanya oltalmát.

András püspök

Győri Egyházmegye Sajtóirodája
Fotó: Ács Tamás

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Ács Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria