Vetélkedő és focimeccs – A Brenner-iskola diákjai látogattak a szombathelyi püspöki palotába

Hazai – 2022. június 17., péntek | 12:59

Székely János megyéspüspök meghívására június 10-én a szombathelyi Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 6. a osztálya látogatott el a püspöki palotába. Az alábbiakban az egyik diák, Péhm Gellért beszámolóját olvashatják.

Tizenkét órára várt bennünket a püspök atya. Az Úrangyala elmondása után felmentünk egy hosszú lépcsőn, majd letettük iskolatáskáinkat, és elindultunk az épület megtekintésére.

Miközben végigmentünk a kiállításon, püspök atya beszámolt nekünk a fontosabb képekről, személyekről, írásos emlékekről, emléktáblákról és egyéb különlegességekről. Végignéztünk sok gyönyörűen feldíszített termet. Nagyon izgalmasan adta elő azt, hogy miről mit kell tudni.

Ezután agapé következett. Osztályunkról készült csoportképpel és a szülők által összeállított ajándékkal köszöntük meg a ránk fordított időt.

A püspök atya egy kis vetélkedőt állított össze számukra. Voltak kérdések, amelyekre a választ csak az tudta, aki nagyon figyelt az előadáson. Természetesen vissza lehetett menni az adott helyszínekhez, kiállított darabokhoz. Az első három helyezett egy-egy csokit kapott. Ezenkívül mindenki választhatott egy kis ajándékot.

Majd püspök atya bemutatott egy kisfilmet a székesegyházról. Látogatásunk végén megnéztük a Mindszenty József bíboros és Boldog Brenner János életéről szóló kiállítást, aztán nagy meglepetésünkre a püspök atya kihívta a fiúkat egy focimeccsre a Püspökvár udvarára.

Remekül éreztük magunkat ebben a több mint két órában. Püspök atyában pedig egy kedves, emberszerető, jólelkű embert ismerhettünk meg. A tanév szép emléke marad számunkra ez a találkozás. Köszönjük az élményt püspök atyának, és a szervezést osztályfőnökünknek, Molnárné dr. Magyar Gabriella tanárnőnek.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye / Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria