Vissza a munka világába – Hajléktalanokkal kötött együttműködési megállapodást a Karitász Győrben

Hazai – 2020. szeptember 18., péntek | 12:57

A Győri Egyházmegyei Karitász a fokozódó vírushelyzet ellenére idén is folytatja munkáját. Ennek jele, hogy nemrég együttműködési megállapodást kötött a mosonmagyaróvári Kistérségi Egyesített Szociális Intézménnyel (KESZI).

A megállapodás részeként szeptember első felében két főt három munkanapon át foglalkoztattak Jánossomorján. A KESZI-vel folyamatos kapcsolatban álló hajléktalanok az egyházmegyei karitász felügyelete mellett kisebb házfelújítási, takarítási és kertrendezési munkákat végeztek, amit napi fizetéssel és egy-egy meleg ebéddel honorált a szervezet. Emellett szeptember 15-én adományokat is szállítottak a KESZI mosonmagyaróvári átmeneti szállására. Az intézményegység vezetője és a rászorulók örömmel fogadták a székeket, egy fém ágykeretet, valamint ágymatracokat, ágyneműket és törölközőket, melyek jelentősen javítják az éjszakára betérő hajléktalanok szálláskörülményeit.

A Győri Egyházmegyei Karitász nem csupán vallja, hanem tevékenysége révén meg is mutatja, hogy a segítség az adományozáson túl munkalehetőség teremtésével is lehetséges. Bizonyítja ezt, hogy megváltozott munkaképességű munkavállalóikat immár négy éve foglalkoztatják Győrben, illetve a fenti együttműködés is tanúskodik erről. Terveik szerint a jövőben újabb társintézményekkel szeretnének együttműködni, köztük a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálattal is.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria