Zánkán tartották a Szeged-Csanádi Egyházmegye családtáborát

Hazai – 2019. július 11., csütörtök | 17:35

A Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontja együttműködő szervezetként 200 főt hívhatott a zánkai táborba, így több mint negyven család nyaralhatott együtt július 5–7. között.

Az Erzsébet-táborok kiemelt célja, hogy a családok minőségi időt tudjanak közösen eltölteni, és hátrahagyva az otthoni, hétköznapi problémákat csak egymásra figyeljenek, együtt játsszanak, szórakozzanak, sportoljanak, strandoljanak, vagy ha ahhoz van kedvük: egyszerűen csak pihenjenek.

A szeged-csanádi egyházmegyei családok számos településről érkeztek, Békéscsabától Csengeléig; a háromnapos, két éjszakás hétvégén a színes programok mellett a szállást és a teljes ellátást is biztosították számukra.

A családok számos program közül válogathattak: ugrálóvár, csúszda, trükkös biciklik várták a gyerekeket, közösen lehetett óriás-társasjátékozni, íjászkodni, minigolfozni; a játékteremben számítógépes játékokat játszhattak, sőt még tréfás fizikaórán is részt vehettek. A legkisebbeket arcfestéssel, babajátszóval várták az animátorok, az anyukák pedig masszázzsal frissülhettek fel a relaxációs szobában. A hétvégén családi mozizáson vehettek részt, valamint együtt táncolhattak és tapsolhattak Wolf Katinak a pénteki családi koncerten.

Arra is figyelmet fordítottak, hogy az egyházmegyei családok jobban megismerjék egymást: pénteken este a „humán bingó” nevű játékkal indították az ismerkedést; szombaton strandröplabda-bajnokságot szerveztek a családok kamasz gyermekei a vállalkozó kedvűeknek. Vasárnap délelőtt Kondé Lajos pasztorális helynök celebrálta a tábori szentmisét.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria