„Csupaszív” karácsonyfát állítottak Tamásiban

Kishírek – 2019. december 16., hétfő | 13:49

2019 darab szív alakú karácsonyfadísz ékesíti a Tolna megyei Tamási fenyőfáját. A szíveket a helyi katolikus iskola tanulói készítették, hogy a város karácsonyfáján a szeretet szimbóluma legyen a középpont.

A gyerekek tanítóikkal együtt helyezték el a fa alsó részén a piros, fehér és arany színben pompázó díszeket. A helyi művelődési központ munkatársai nagy örömmel és lelkesedéssel álltak a kezdeményezés mellé, és minden segítséget megadtak ahhoz, hogy a szívek a helyükre kerüljenek.

A közreműködők bíznak abban, hogy nem csak a karácsonyfa lett „csupaszív”, hanem az itt élők is megállnak egy pillanatra, és megértik advent és karácsony üzenetét, hiszen karácsonykor forr egybe Isten emberhez fűződő története, megnyilvánul Isten ember iránti szeretete. Ez az időszak ad lehetőséget hívők és nem hívők számára az Istenhez való közeledésre. Jézus Krisztus nélkül nincs karácsony, szeretet nélkül mit sem ér az ünnep, hiába a gyertyafény, a finom étel, a fenyőillat, ha Krisztus nélkül üres a szívünk.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria