„Ez az ünnep Isten győzelme az életemben” – Admissio Egerben

Hazai – 2024. április 16., kedd | 17:49

Ünnepélyes keretek között, érseki szentmisében erősítette meg a papi hivatásra irányuló szándékát Osztie Balázs papnövendék az egri Redemptoris Mater Egyházmegyei Missziós Szeminárium kápolnájában április 15-én.

Osztie Balázs a Szent István Televízió kérdésére válaszolva úgy fogalmazott: „Hat és fél éve vagyok már szemináriumban, és azt látom, hogy ez az ünnep elsősorban az Isten győzelme az életemben.”

Amikor azért imádkozunk, hogy az Isten alakítsa át a hívek szívét, úgy, amint az apostolokét is átalakította az első pünkösd napján, tudjuk azt, hogy ez az átalakulás nem történik egyik percről a másikra. Egy folyamatról van szó, amely számunkra a keresztségünkkor kezdődik el. Ezután

fokozatosan kezd tudatosulni mindannyiunkban az, hogy kihez is tartozunk valójában, egy életre szólóan

– fogalmazott beszédében Ternyák Csaba.

A papnövendékhez fordulva a főpásztor elmondta: „Azt kívánom, hogy az Úr a te szívedet is egyre inkább alakítsa át, egyre inkább formálja az ő hasonlatosságára, hogy egyre inkább vele dobbanjon a te szíved is! Az ő szívének ütemére, Jézus Szívének ütemére dobbanjon a te szíved is, mert akkor érezzük magunkat boldognak, akkor vagyunk a helyünkön, akkor vagyunk igazán Jézusnak jó barátai, ha ezt egyre inkább megtanuljuk!” Nekünk is istenkeresőnek kell maradnunk. Nem úgy, mint akik tanítani akarnak, hanem mint akik együtt keressük az igazságot, együtt keressük Jézus Krisztust. És ha erre a lelkületre szert tudunk tenni, akkor leszünk Jézus Szíve szerinti papok – hangsúlyozta beszéde végén Ternyák Csaba egri érsek.

Szöveg: Federics Róbert

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria